Klaus Iohannis ar putea avea soarta lui Sarkozy

Călin Georgescu, cunoscut pentru criticile sale aduse clasei politice și sistemului de justiție din România, își exprimă îngrijorarea cu privire la evoluțiile recente din Europa și impactul acestora asupra țării noastre.

Într-un discurs aprins, Georgescu aduce în atenție cazul fostului președinte francez Nicolas Sarkozy, condamnat pentru corupție și trafic de influență, punând în discuție rolul justiției în fața corupției la nivel înalt.

Asemănând situația lui Sarkozy cu cea a președintelui Klaus Iohannis, Georgescu sugerează că România nu va scăpa de un proces similar, mai ales în contextul activităților și influențelor externe.

Georgescu subliniază faptul că, în ciuda condamnării lui Sarkozy, existența unei rețele internaționale de putere, simbolizată de figuri precum George Soros, continuă să influențeze deciziile globale.

Potrivit acestuia, Soros, o figură controversată în politica internațională, beneficiază de un sprijin din partea liderilor mondiali precum Joe Biden, fiind adesea glorificat pentru implicarea sa în diverse proiecte de „libertate” care nu fac decât să adâncească crizele economice și politice.

klaus iohannis
SURSA FOTO: Presidency.ro

Imaturitate politică și lipsă de viziune în România

Critica adusă de Georgescu nu se limitează doar la liderii din afaceri și politică internațională, ci se extinde și la politicienii români. El îi acuză pe aceștia de imaturitate politică și lipsă de viziune, subliniind că deciziile lor nu pot influența marile forțe care se află în mișcare la nivel global.

Georgescu afirmă că România se află într-un context geopolitic mult mai larg decât ceea ce înțeleg politicienii locali și că această lipsă de conștientizare va avea consecințe semnificative pentru viitorul național.

În final, Călin Georgescu face un apel la restaurarea libertăților și drepturilor constituționale ca unică soluție pentru a contracara forțele care amenință stabilitatea și democrația. El susține că, în fața inevitabilului, singura opțiune valabilă este întoarcerea la principiile fundamentale ale statului de drept, fără compromisuri.

Călin Georgescu
SURSA FOTO: YouTube, Călin Georgescu – Canalul Oficial

Declarația completă a lui Călin Georgescu

”Atrag atenția magistraților asupra faptului că a existat un președinte din Europa care a promis, de asemenea, diverșilor judecători beneficii dacă participă la jocuri murdare. Numele lui este Nicolas Sarkozy, fost președinte al Franței, care a fost recent condamnat pentru corupție și trafic de influență. Acum, Sarkozy poartă brățara penalilor. Dacă acest lucru se întâmplă în Franța, să vedem ce se va întâmpla în România cu Klaus Iohannis sau cu funcționarii de la CCR care l-au confundat pe acest diavol cu Dumnezeu, dar despre care spun că încă au o șansă să-și dea seama că Dumnezeu este diferit și este unul al iertării. Evident, dacă îl recunosc.

Am văzut în aceste zile cum păpușarul corupției internaționale, George Soros, este glorificat pentru libertate de groparul păcii internaționale, iertat de familia Joe Biden și decorat recent de acesta. Fiți siguri că, spre deosebire de Iohannis și ACTA lui politică, Soros își dă seama de tsunami-ul care se va abate curând asupra lor și cum nu se vor putea salva, chiar dacă se iartă și se decorează reciproc.

Iar voi, politicieni mărunți de aici, cu jocurile voastre nerecunoscătoare și imature, nici măcar nu veți înțelege ce v-a lovit în această furtună globală. Totul se întâmplă la un nivel care vă depășește; sunteți atât de mici încât nu înțelegeți nimic. Nimic din ce veți face nu va conta. Inevitabilul este inevitabil. Există forțe pe care nu le puteți opri dacă nu restaurați libertățile și drepturile constituționale. Punct.”

Călin Georgescu
SURSA FOTO: Inquam Photos, Octav Ganea

Tudorel Toader critică interimatul președintelui Iohannis

Fostul judecător al Curții Constituționale a României (CCR), Tudorel Toader, a lansat o critică dură la adresa prelungirii interimatului președintelui Klaus Iohannis, subliniind că Guvernul Ciolacu 2 întârzie să stabilească calendarul alegerilor prezidențiale din acest an.

Potrivit lui Toader, CCR nu a prelungit mandatul actualului președinte, ci a reiterat pur și simplu un alineat din articolul 83 din Constituție.

În opinia sa, fiecare persoană a interpretat acest alineat „cum a vrut și cum i-a plăcut”, dar esențial este că nu a existat o prelungire a mandatului.

Toader a subliniat că Guvernul ar fi putut adopta o Hotărâre de Guvern (HG) pentru stabilirea alegerilor prezidențiale „în a doua zi” după publicarea în Monitorul Oficial, însă acest lucru nu s-a întâmplat.

Tudorel Toader
Tudorel Toader (SURSA FOTO: Facebook, Tudorel Toader)

Fostul judecător consideră că Hotărârea nu ar fi fost greu de adoptat, deoarece ar fi presupus doar modificarea unor date și republicarea documentului existent. Acesta a acuzat Guvernul de tergiversare și a indicat faptul că, în contextul unei astfel de întârzieri, interimatul ar putea dura mult mai mult decât ar fi normal.

„Constituția prevede că trebuie să existe un nou președinte ales înainte sau la expirarea mandatului actualului președinte. Dacă acest lucru nu se întâmplă, atunci intră în vigoare interimatul”, a explicat Toader, argumentând că termenul „prelungire de mandat” nu se aplică în această situație.

Tudorel Toader a continuat să critice situația actuală, afirmând că interimatul nu reprezintă o soluție dorită, fiind doar o măsură provizorie. În același timp, el a subliniat importanța stabilității politice și a normalității, spunând că întârzierea alegerilor adâncește nemulțumirea și tensiunile din societate.

„Este vorba despre democrație, despre drepturile și libertățile românilor, iar guvernul ar trebui să își asume responsabilitatea pentru a rezolva această problemă cât mai rapid”, a adăugat fostul judecător.

De asemenea, Toader a exprimat îngrijorarea că interimatul președintelui Iohannis ar putea să dureze o perioadă mai lungă, având în vedere contextul legal și politic actual. El a concluzionat că această situație ar putea adânci incertitudinile și fricile în rândul cetățenilor, într-un moment în care România ar trebui să privească spre viitor cu optimism și proiecte clare pentru anul 2025.