Klaus Iohannis, acuzat de legături suspecte și retrocedări controversate
Declarații recente ale lui Georgescu, un critic vocal al președintelui Klaus Iohannis, au readus în atenția publicului acuzații legate de trecutul acestuia.
Georgescu susține că președintele României ar fi avut legături cu „elemente infracționale” din Rusia în perioada în care nu ocupa funcția de primar al Sibiului, spune el la Realitatea Plus.
Mai mult, acesta a făcut referire la retrocedarea unor imobile către Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR), organizație al cărei lider a fost Klaus Iohannis.
”Aș vrea să precizez o chestiune foarte clară, această violență nu a venit din partea celor care își cer dreptul de a alege, a venit fix de la cei care ignoră legea, de la cei care nu țin cont de ea. Statul de drept înseamnă statul care se supune dreptului constituțional. Dacă statul e în afara constituției înseamnă că este violent, de aici violența, și înseamnă că își atacă proprii cetățeni. (…)
Cel care creează violență este Iohannis. Încalcă legea, o ignoră și ignoră dreptul cetățenilor la vot. Nu există decât o soluție, să plece. Nu să demisioneze, pentru că nu are de unde. E un singur mod, să plece. Dacă acest lucru nu se întâmplă cred că se pot dezvolta multe lucruri”, a amenințat Georgescu.
Retrocedările controversate
Georgescu a declarat că sute de imobile „furate de naziști” ar fi fost ulterior preluate de FDGR pe vremea când Klaus Iohannis era primar al Sibiului.
Subiectul retrocedărilor către FDGR a fost intens discutat de-a lungul anilor, fiind văzut de unii drept un act controversat care a ridicat semne de întrebare cu privire la legalitatea procedurilor.
Acuzații privind legături cu Rusia
Un alt punct delicat ridicat de Georgescu îl reprezintă presupusele vulnerabilități ale lui Klaus Iohannis în relație cu „elemente infracționale” din Rusia. Georgescu afirmă că Statul Român ar fi conștient de aceste aspecte, dar detalii concrete despre natura acestor legături nu au fost oferite.
El a sugerat că situația este una extrem de sensibilă și că acest context ridică întrebări serioase despre legitimitatea lui Iohannis de a reprezenta România pe scena internațională.
Violența și respectarea statului de drept
În declarațiile sale, Georgescu a criticat dur acțiunile președintelui, acuzându-l că ignoră legea și dreptul cetățenilor la vot.
Potrivit lui Georgescu, Iohannis ar fi principalul responsabil pentru „violența” din spațiul public.
Georgescu a cerut în mod explicit ca președintele să „plece”, afirmând că aceasta este singura soluție pentru a preveni escaladarea situației.
„Dacă acest lucru nu se întâmplă, cred că se pot dezvolta multe lucruri”, a avertizat el.
”Sunt sute de imobile furate de naziști și preluate de FDGR pe vremea când Klaus Ioannis era primar la Sibiu.
Mai este un aspect. Statul Român cunoaște foarte bine vulnerabilitățile pe care cetățeanul Klaus Iohannis le-a avut cu privire la elemente infracționale din Rusia și de care însăși Rusia s-a delimitat de el. Dacă nu se întâmplă niște lucruri, se pot dezvolta niște lucruri.
Întrebarea se pune în ce drept poate el reprezenta Statul Român în orice întâlnire internațională?
Suntem într-o poziție foarte delicată.
Eu mă opresc aici, azi. Sper să plece ca să nu se dezvolte niște lucruri foarte suspecte. Statul român cunoaște aceste vulnerabilități” a mai spus Georgescu.