Călin Georgescu și soția sa, Cristela, nu au participat la aceste evenimente. Victor Ciutacu a vorbit despre cele întâmplate și a lansat mai multe critici.
În primul rând, el susține că tabăra care îl susține pe Georgescu s-a divizat, cu un grup care îi aduce „omagii”, în timp ce alții încearcă să capitalizeze pe popularitatea sa într-un alt cadru.
Victor Ciutacu a lansat mai multe critici la adresa lui Georgescu
Printre cei care își manifestă interesul pentru acest fenomen politic se află și George Simion, liderul AUR, care încearcă să se poziționeze ca principal moștenitor al suveranismului promovat de Georgescu, spune Ciutacu.
„Azi (miercuri, 26 martie – n.r.) e ziua de naștere și de slăvire a lui Călin Georgescu. Prilej de convocare a două manifestări populare în cinstea celui-care-putea-să-fie-președinte, dar care și-a forțat prea mult norocul.
Dincolo de filonul de tip nord-coreean al inițiativelor, interesant e că georgiștii-l zeifică într-o parte și la o oră, în timp ce auriștii încearcă să se urce pe valul creat de el în altă parte și la altă oră. Prilej de mari dileme existențiale pentru Văduva Neagră, care și-a condiționat prezența de fuziunea celor două mitinguri.
Vestea momentului e, însă, alta. Călin și Cristela Georgescu au anunțat deja că NU participă la adunările omagiale. Fapt care-l pune într-o mare dificultate pe George Simion, nerăbdător și pregătit să fie desemnat, în mod formal, beneficiar al testamentului politic al lui Mesia pe cal alb. Oricât de mult s-a agitat și s-a autoproclamat până acum continuator al suveranismului georgist, Patriotul n-a beneficiat deocamdată de încoronarea simbolică.
Între altele pentru că, după ce a pierdut politic tot ce construise, înhăitându-se cu Anca Alexandrescu într-o cumetrie electorală grețoasă și exclusivă, Călin Georgescu riscă să-și piardă și bunul cel mai de preț, libertatea.
Trei dosare penale în cârcă, șase infracțiuni grave în sarcina lui, inculpare și control judiciar, toate astea la un loc nu-s ușor de dus. Iar perspectiva de a ajunge, din favorit la succesiunea lui Iohannis, coleg la Jilava cu pușcăriașul Rizea, alt borfaș nenorocit de Alexandreasca, nu e ușor de digerat.”, a spus Ciutacu.

Jurnalistul a continuat cu mai multe vorbe grele
Jurnalistul a continuat cu mai multe vorbe grele. De exemplu, el a menționat și de arestatul preventiv al lui Bogdan Peșchir, cunoscut ca BogPR, un scandal de proporții care a zguduit scena politică din România.
Ciutacu atrage atenția că Georgescu a fost săltat deja de pe stradă odată de oamenii legii, plus apoi interzis să candideze la alegerile prezidențiale și, tocmai de aceea, preferă să nu mai riște și să se opună sistemului. Pentru că finalitatea ar putea fi una foarte proastă pentru fostul candidat: o condamnare la închisoare.
„Precaut și egoist, fostul candidat independent, care a răvășit întreagă clasă politică și a șocat omenirea prin rezultatul obținut în primul tur și fenomenul de masă pe care l-a generat, nu se mai aruncă acum în acțiuni sinucigașe.
Nici măcar o vorbă bună pentru arestatul preventiv BogPR, generosul său sponsor de campanie, n-a rostit. Georgescu nu e deloc prost și, după ce a fost săltat de pe stradă și interzis la candidatură, nu mai riscă inutil.
Vede și el, că nu-i orb, cum pică la necaz, unul câte unul, toți scelerații care visau și lucrau la insurecții armate menite să schimbe ordinea constituțională. Și atunci de ce să-și pună-n cap suplimentar sistemul pe care promitea că-l destructurează? Și de ce să mizeze, dacă n-are nici o garanție că iese bine în turul doi, pe Simion? Ca să ajungă mai repede la brutărie?”, a completat Victor Ciutacu.
Situația juridică a lui Călin Georgescu adaugă o dimensiune suplimentară contextului actual. Acesta se confruntă cu trei dosare penale și mai multe acuzații grave, fiind plasat sub control judiciar. Amintim că acesta a fost împiedicat să candideze printr-o decizie controversată. Ulterior, fostul candidat independent la alegerile prezidențiale a trecut prin mai multe momente dificile din punct de vedere legal.