„Țăranii autentici” – cheia refuzului

Georgescu a explicat că motivul principal pentru care România nu a fost acceptată în Schengen este că „încă sunt țărani autentici” în țară, adăugând că această realitate arată rezistența și independența națională. „Mă bucur că nu am intrat în Schengen”, a spus fostul candidat la prezidențiale, subliniind că datorăm acest lucru „oamenilor liberi din această țară” și „țăranului român care este regele neîncoronat al acestei țări”.

În această lumină, Georgescu a evidențiat importanța tradiției și a continuității valorilor naționale, comparând situația actuală cu momente istorice în care țăranii au avut un rol crucial în rezistența față de imperii.

„Intrarea în Schengen înseamnă să fii pe o scenă unde toți sunt spălați pe creier”, a spus, în aprilie 2023, fostul candidat la prezidențiale Călin Georgescu, în podcastul lui Sorin Constantinescu, fost consilier al guvernului în domeniul jocurilor de noroc și fost membru AUR.

În aprilie 2023, Călin Georgescu, fostul candidat la prezidențiale, a declarat în podcastul lui Sorin Constantinescu, fost consilier guvernamental în domeniul jocurilor de noroc și fost membru AUR, că aderarea la Schengen ar echivala cu a fi pe o scenă unde toți sunt manipulați și „spălați pe creier”.

Critica sistemului economic și social

În continuarea discursului său, Georgescu a făcut referire la ceea ce el considera a fi o „temniță” modernă, explicând că „liber nu înseamnă că mă scol dimineață, îmi beau cafeaua… și mă duc la un serviciu unde nu faci decât să miști niște lucruri pe care ți le dă o corporație”.

El a criticat sistemul economic și social actual, considerându-l un sistem care nu permite o adevărată libertate, ci mai degrabă promovează o iluzie a libertății. Georgescu a afirmat că acest mod de viață distruge „viața interioară a fiecăruia” și că adevărata libertate nu constă în a trăi într-un sistem care controlează și manipulează indivizii.

România și Bulgaria au fost primite în Schengen

România și Bulgaria au fost primite la spațiul Schengen urmând să fim membri cu drepturi depline de la 1 ianuarie 2025, conform deciziei adoptate de Consiliul Justiție și Afaceri Interne al Uniunii Europene. Anunțul a fost făcut sub președinția maghiară a UE, în pofida declarațiilor lui Georgescu. Aderarea va include deschiderea granițelor terestre ale celor două țări.