Călin Georgescu va ajunge la conducerea țării

Liderul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, a mers la Muntele Athos de Izvorul Tămăduirii. Într-o postare pe rețelele sociale, acesta a transmis un mesaj ferm de încredere și determinare, însoțit de o icoană specială cu Sf. Gheorghe, primită de la un călugăr din mănăstirea sfântă.

Simion a subliniat faptul că, indiferent de obstacolele care ar putea apărea pe drum, Călin Georgescu va ajunge la conducerea țării.

Mai mult, Simion a lăsat un mesaj de încurajare pentru susținătorii săi, în ciuda incertitudinilor politice și juridice care pot apărea în perioada următoare.

„Ori Planul A, ori Planul B, tot îl vom pune pe Călin Georgescu în fruntea Țării.

Sunt șanse mici de reușită a Înalta Curte. Nu vă pierdeți credința! Datoria noastră, ca făcători de dreptate, Călin Georgescu va ajunge în fruntea statului român, într-un fel sau altul. Știm ce avem de făcut și toate eforturile noastre din perioada următoare se vor îndrepta spre aceste lucruri”, a transmis George Simion.

Acest mesaj se aliniază cu pozițiile ferme ale liderului AUR, care continuă să promoveze ideea unui viitor mai bun pentru România, unul în care, în opinia sa, reformele și principiile de dreptate vor înfrunta orice provocare politică.

Justiția și diaspora, două fronturi de luptă pentru drepturi și democrație

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) și-a reafirmat vineri angajamentul de a proteja drepturile fundamentale ale cetățenilor, atât prin susținerea independenței justiției, cât și prin combaterea unor reglementări controversate care ar limita accesul românilor din străinătate la vot.

Formațiunea condusă de George Simion a salutat decizia unui magistrat de la Curtea de Apel Ploiești, care a hotărât suspendarea unei hotărâri a Curții Constituționale considerate abuzive. Reprezentanții AUR au subliniat că gestul judecătorului reflectă respectul pentru lege și independența actului de justiție, aspect pe care partidul îl consideră vital într-o perioadă în care, spun ei, echilibrul democratic dintre instituții este fragil.

Diaspora, al doilea front

În paralel, AUR a anunțat că a obținut o victorie importantă la Curtea de Apel București, care a admis sesizarea adresată Curții Constituționale privind neconstituționalitatea unor articole din Ordonanța de Urgență nr. 1/2025.

”Admite cererea de sesizare a Curţii Constituţionale cu privire la excepţia de neconstituţionalitate a art. 5, alin. (1) teza finală si art.7 din O.U.G nr. 1/2025. Dispune sesizarea Curţii Constituţionale cu excepţia de neconstituţionalitate a art. 5, alin. (1) teza finală si art.7 din O.U.G nr. 1/2025. Respinge cererea de suspendare a cauzei. Respinge cererea. Cu recurs în 5 zile de la pronunţare. Cererea de recurs se depune la Curtea de Apel Bucuresti, sub sancţiunea nulităţii”, se arată în minuta instanţei.

Potrivit AUR, respectivele prevederi restrâng în mod nedrept dreptul la vot al românilor din diaspora, stabilind închiderea secțiilor de votare din afara țării la ora 21:00 – ora României, indiferent de fusul orar local.

Această măsură, susține partidul, ar fi descurajat participarea la vot în țări precum Statele Unite sau Argentina, unde secțiile s-ar fi închis dimineața, ora locală. De exemplu, românii din Los Angeles ar fi avut la dispoziție doar câteva ore de vot, până la ora 11:00, ceea ce AUR consideră o discriminare clară.

”Pentru românii care trăiesc în SUA, Canada sau America Latină, această prevedere ar fi însemnat că secţiile de votare s-ar fi închis dimineaţa sau la prânz. De exemplu, în Los Angeles, românii ar fi putut vota doar până la ora 11:00 dimineaţa, în New York până la ora 14:00, iar în Buenos Aires până la ora 15:00. Imaginaţi-vă cum ar fi dacă în România s-ar închide secţiile de votare la ora 11:00 dimineaţa”, a mai transmis AUR.

”În plus, mulţi dintre ei trebuie să călătorească sute de kilometri până la cea mai apropiată secţie de votare. Aceste restricţii ar fi privat practic mii de români de dreptul fundamental de a vota. Nu este vorba despre technicităţi juridice, ci despre respectarea unui drept esenţial în democraţie – dreptul de a vota în condiţii echitabile, indiferent de locul în care te afli”, a mai transmis AUR.