Călin Georgescu amenință oficiali înalți din România

Călin Georgescu, fost candidat la alegerile prezidențiale din România, a lansat declarații dure la adresa unor oficiali români și americani, într-o intervenție televizată la Metropola TV. Georgescu i-a acuzat pe șeful Serviciului Român de Informații (SRI), frații Moraru, fostul ambasador american în România, dar și pe un fost responsabil din campania de vaccinare, în prezent director al Spitalului SRI, de acțiuni împotriva democrației și poporului român.

„Eu am un mesaj, foarte elegant zic eu, atât cât pentru frații Moraru, dar și față de șeful SRI și față de fostul ambasador american în România și față de fostu șef vaccinist care astăzi este director la Spitalul SRI, eu atât le spun: Ar fi bine să oprească orice fel de atac asupra democrației și poporului român pentru că ar putea fi și consecințe.

Văd că toată această structură de forță nu vrea să mai fie parte din această configurație, au cam rupt rândurile”, a declarat Călin Georgescu la Metropola Tv, adăugând că acțiunile acestor persoane au generat un climat de insecuritate politică și socială.

Contradicții privind o presupusă invitație la inaugurarea lui Donald Trump

În aceeași intervenție, Călin Georgescu a afirmat că a fost solicitat să participe la ceremonia de învestire a fostului președinte american Donald Trump, dar că a refuzat „din motive foarte clare”.

„Au fost diligenţe ca să fiu (…), am fost rugat să merg, dar am refuzat, din motive foarte clare”, a susținut Georgescu.

Totuși, ambasadorul României în Statele Unite, Andrei Muraru, a infirmat afirmațiile lui Călin Georgescu, precizând că acesta nu s-a numărat printre persoanele invitate oficial la ceremonia de inaugurare, conform listei întocmite de Comitetul de Inaugurare și Departamentul de Stat al SUA.

Călin Georgescu
SURSA FOTO: captură de ecran Sky News

Călin Georgescu contestă anularea alegerilor prezidențiale

Călin Georgescu a fost prezent joi la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde contestă anularea alegerilor prezidențiale, măsură luată de autorități în urma primului tur de scrutin. Georgescu susține că anularea a fost „abuzivă” și fără nicio bază probatorie, invocând o încălcare gravă a drepturilor fundamentale ale omului.

„Am spus şi la instanţă. Am sesizat că o parte a avocaţilor, care mă susţin pe mine, a susţinut şi a confirmat că apa curge de la deal la vale, iar partea cealaltă, incriminaţii, a susţinut că apa curge de la vale la deal. În tot cazul, probe nu sunt. Probatorii nu există din partea celor care au anulat în mod abuziv voinţa poporului şi, pe cale de consecinţă, ceea ce pot declara astăzi este că drepturile omului, dreptul de a alege şi dreptul de a fi ales, sunt garantate, ele nu pot fi judecate. În momentul în care judeci drepturile omului, este ca şi cum ai încălca orice fel de creaţie şi cred că aceasta este ideea a ceea ce se întâmplă astăzi. Este o acţiune şi o luptă împotriva lui Dumnezeu, este o luptă împotriva dreptului poporului român şi împotriva celui mai elementar drept la libertate – votul liber. Practic, noi judecăm că am votat liber. Aste este esenţa. Înalta Curte va rămâne în deliberare şi probabil că mâine vom cunoaşte rezultatul”, a declarat acesta la ieșirea din instanță.

Călin Georgescu a subliniat că autoritățile nu au adus nicio probă solidă pentru anularea alegerilor, iar măsurile luate sunt menite să saboteze voința poporului.

„Tot poporul român ştie şi suntem pe toate meridianele lumii acum, decizia a fost nu numai abuzivă, ci este dovedit că ei nu au avut nicio probă. Inclusiv fostul preşedinte Klaus Iohannis sau cetăţeanul Klaus Iohannis, cum ar fi să spun acum, la ultima sa intervenţie publică de la Bruxelles, în faţa jurnaliştilor, a spus că nu sunt probe”, a explicat Georgescu.

Decizia Curții Constituționale și demersurile lui Călin Georgescu

Disputa juridică a fost generată de decizia Curții Constituționale din 6 decembrie 2024, care a anulat rezultatele primului tur al alegerilor prezidențiale, câștigate de Georgescu. Decizia a fost motivată de existența unor documente desecretizate de Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT) și de alte instituții, precum SRI, SIE, MAI și STS.

Georgescu și Coaliția pentru Apărarea Statului de Drept au dat în judecată Biroul Electoral Central, Ministerul Apărării, Guvernul și alte instituții, solicitând anularea deciziei de reluare a alegerilor de la zero. Totuși, Curtea de Apel București a respins pe 31 decembrie 2024 acțiunea lui Georgescu, acesta formulând recurs.