În timpul discuției cu Călin Georgescu, Nawfal a adus în atenție ideea conform căreia judecătorii Curții Constituționale a României (CCR) ar putea decide cine va intra în cursa electorală. Acesta l-a întrebat pe candidatul independent dacă există un plan de eliminare a sa din competiție prin mijloace diverse, inclusiv printr-o posibilă înscenare.

Călin Georgescu a precizat că este conștient de încercările de împiedicare a candidaturii sale

Călin Georgescu a confirmat existența unei astfel de strategii și a precizat că este conștient de încercările de împiedicare a candidaturii sale. Potrivit acestuia, o astfel de acțiune ar putea declanșa un val de nemulțumire în rândul populației, ceea ce ar conduce la proteste de amploare.

El a subliniat că susținătorii săi sunt hotărâți să reziste oricărei tentative de eliminare a sa din cursa electorală și că se concentrează pe obținerea victoriei.

„Da, asta încearcă. Suntem conștienți de asta. Dar, nicio șansă. El mi-a spus că dacă asta se va întâmpla, va fi scânteia, voi parafraza, când România va face … Toată lumea va fi în stradă, bănuiesc. Da, aceasta este situația.

Și, din acest motiv, trebuie să găsim cea mai bună cale ca astfel de lucruri să nu se întâmple. Întrucât, cu siguranță, oamenii nu mai pot îndura, dacă se întâmplă ceva în acest sens (n.red. împiedicarea candidaturii).

Și ei sunt conștienți de asta, vă spun. Cel mai important lucru este că avem victoria, în minte, în suflet”, a declarat Călin Georgescu în timpul discuției cu Mario Nawfal.

De asemenea, Georgescu a afirmat că mulți cetățeni îl consideră deja președinte. În cadrul interviului, acesta a făcut acuzații grave, susținând că anularea alegerilor prezidențiale din România ar fi fost o decizie luată de judecătorii Curții Constituționale împreună cu fostul președinte Klaus Iohannis.

Mai mult, el a afirmat că acest demers ar fi fost o „lovitură de stat” coordonată din exterior de fosta administrație Biden și Uniunea Europeană.

„Exact, nouă judecători ai Curții Constituționale, plus unul, fostul președinte Iohannis. Deci, zece persoane decid în locul a nouă milioane de oameni. Așa a fost, atât de simplu”, a mai spus Georgescu în interviu.

Interviul poate fi vizualizat aici.

Candidatul independent a adus acuzații grave la adresa lui Klaus Iohannis

În discuția cu Mario Nawfal, Georgescu a precizat că decizia de anulare a alegerilor a fost luată de cei nouă judecători ai Curții Constituționale, alături de Klaus Iohannis. Potrivit acestuia, astfel de decizii au fost impuse fără consultarea populației, ceea ce ar reprezenta un abuz grav.

„Da, exact. Și doamna Lasconi, la fel ca fostul președinte Băsescu au recunoscut acum câteva zile că a fost o intervenție politică. Au spus deschis acest lucru. O intervenție politică. De fapt, noi știm că și cetățenii români sunt conștienți că a fost o lovitură de stat comandată din străinătate și implementată aici de sistemul oligarhic”, a precizat Georgescu.

În cadrul interviului, Nawfal a menționat că și Elena Lasconi, una dintre rivalele lui Georgescu în cursa electorală, a fost critică față de decizia de anulare a alegerilor. Acesta l-a întrebat pe Georgescu dacă Lasconi a avut o poziție similară cu a sa în această privință.

Georgescu a confirmat că atât Lasconi, cât și fostul președinte Traian Băsescu au recunoscut public că a existat o intervenție politică în acest proces.

„Din străinătate înseamnă în primul rând Administrația Biden. Știm foarte bine și este absolut oficial că (n.red. fostul secretar de Stat Antony) Blinken, din Administrația Biden, a fost implicat, de asemenea, Uniunea Europeană a fost implicată în acest proces pentru a opri și a anula alegerile.

Este un fapt că există legături cu sistemul financiar, cu toată corupția de aici. Și sigur că au văzut în mine persoana care le poate opri tot sistemul”, a mai spus Georgescu.

În ceea ce privește factorii externi implicați, Georgescu a declarat că decizia de anulare a alegerilor a fost influențată de fosta administrație de la Washington, condusă de Joe Biden, și de Uniunea Europeană.

El a susținut că fostul secretar de stat Antony Blinken a avut un rol important în acest proces, alături de structuri europene interesate să mențină influența asupra României. În opinia sa, aceste entități au considerat că el reprezintă o amenințare pentru „sistemul financiar corupt” și au acționat pentru a-l împiedica să ajungă în funcția supremă în stat.