Georgescu nu va ajunge președintele României

Cristian Tudor Popescu a lansat un mesaj extrem de dur pe Facebook, vizându-l direct pe Călin Georgescu, o figură controversată a politicii românești. Potrivit jurnalistului, Georgescu, care a fost susținut de grupuri extremiste și naționaliste, nu va ajunge să ocupe funcția de președinte al României decât dacă „îl pun rușii” sau alte grupări violente ce îi oferă sprijin.

Popescu a subliniat că acest candidat nu va mai figura pe listele viitoarelor alegeri, din cauza asocierilor sale cu ceea ce jurnalistul numește „escroci cu fular pe față”, „legionari” și „mercenari”. Într-un apel adresat susținătorilor lui Georgescu, Popescu le cere să-și recunoască greșeala de a fi fost atrași de „un profet mincinos”.

Pentru a-și întări punctul de vedere, Popescu a citat un pasaj din Evanghelia după Matei (7:15-23), unde „profeții mincinoși” sunt descriși ca fiind aparent inofensivi, dar în realitate periculoși:

„Feriți-vă de profeții mincinoși, care vin la voi în haine de oi, iar pe dinlăuntru sunt lupi prădători. După roadele lor îi veți cunoaște.
Nu tot cel ce-Mi zice: Doamne, Doamne! va intra în împărăția cerurilor, ci acela care face voia Tatălui Meu Celui din ceruri. Mulți Îmi vor spune în ziua aceea: Doamne, Doamne, oare nu în numele Tău am profețit?
Și atunci le voi mărturisi: niciodată nu v-am cunoscut pe voi. Depărtați-vă de la Mine, voi, cei ce lucrați fărădelegea.”

Călin Georgescu, în centrul controversei

Călin Georgescu a fost în centrul atenției publice după ce s-au descoperit legături între acesta și grupuri naționaliste, inclusiv cu mercenarul Horațiu Potra, o figură asociată unor organizații de extremă dreaptă. Deși a candidat ca independent în primul tur al alegerilor prezidențiale, Georgescu a atras critici dure pentru pozițiile sale și pentru asocierile sale politice.

Cristian Tudor Popescu
SURSA FOTO: Facebook

Cristian Tudor Popescu a evidențiat că susținerea pentru astfel de figuri politice reprezintă o amenințare pentru valorile democratice și o vulnerabilitate pentru statul român, mai ales în contextul riscului de influențe externe. Jurnalistul nu a ezitat să sugereze că Rusia ar putea încerca să favorizeze candidați cu agende controversate.

Reacții și implicații

Mesajul lui Popescu a stârnit un val de comentarii pe rețelele de socializare, mulți utilizatori fiind de acord cu tonul său critic. Totodată, declarația atrage atenția asupra unei probleme mai ample, legată de radicalizarea discursului politic în România și de posibila infiltrare a influențelor străine în procesul electoral.

Cu alegerile prezidențiale din 2024 pe orizont, tema integrității candidaților și legăturile lor politice rămâne un subiect central al dezbaterii publice. Cazul lui Călin Georgescu continuă să ridice întrebări despre cum pot fi prevenite astfel de situații și cum pot fi protejate valorile democratice ale României.