Când a ajuns la DNA, Tăriceanu nu a dat nicio declaraţie. În schimb la ieşire, după aproximativ 3 ore petrecute în sediul instituţiei anticorupţie, el a precizat că nu a avut loc nicio confruntare între el şi Bogdan Olteanu.

"Am fost audiat în calitate de martor în dosarul în care este inculpat Bogdan Olteanu şi, având în vedere că cercetarea nu este publică, alte informaţii nu pot să vă dau. Nu a avut loc nicio confruntare şi având în vedere că ştiţi că nu sunt adeptul telejustiţiei n-am să vă fac nicio altă declaraţie", a afirmat Călin Popescu-Tăriceanu.

La DNA a venit şi fostul viceguvernator BNR Bogdan Olteanu. Avocatul acestuia a precizat că fostul viceguvernator "luptă să îşi dovedească nevinovăţia".

''Şi noi, şi DNA dorim să obţinem un singur lucru: să aflăm adevărul. Vor fi întrebări puse şi de către acuzare, şi de către apărare astfel încât fiecare să-şi demonstreze teza probatorie'', a explicat Constantin Durgheu, avocatul lui Olteanu.

Întrebat dacă o variantă luată în calcul este acordul de recunoaştere a vinovăţiei, Durgheu a subliniat că Bogdan Olteanu luptă să îşi dovedească nevinovăţia.

Potrivit DNA, în perioada iulie – noiembrie 2008, în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu a solicitat şi primit de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu suma de un milion de euro şi sprijin electoral în schimbul numirii lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării. Ulterior, ca urmare a diligenţelor depuse de Bogdan Olteanu, Liviu Mihaiu a fost numit, la data de 18 septembrie 2008, în această funcţie.

Procurorii susţin că suma de un milion de euro a fost transferată dintr-un cont din Cipru în contul din Bulgaria al unei societăţi înregistrate în SUA şi apoi retrasă în numerar în trei zile consecutive. Ulterior, la solicitarea lui Vîntu, banii i-au fost remişi lui Olteanu la biroul unde acesta îşi desfăşura activitatea, în sediul PNL. AGERPRES