În contextul pandemiei de coronavirus și a creșterii valorii indicatorului social de referinţă, Camera Deputaților va avea pe ordinea de zi a ședinței de săptămâna viitoare proiectele de lege privind acordarea unui stimulent de risc pentru personalul din învăţământ.
Comitetul liderilor de grupuri parlamentare a stabilit, vineri, că deputaţii vor lucra luni în comisiile permanente, iar marţi vor fi două şedinţe de plen, una de la ora 10,00 la 12,50 şi o alta de la ora 16,00 la 17,00, conform agerpres.ro
Proiectele care vor fi dezbătute sub rezerva finalizării rapoartelor la comisii
Trebuie menționat că tot marţi va avea loc şedinţa comună a Parlamentului pentru numirile la ANCOM şi la Consiliul Legislativ.
Miercuri este programată o nouă şedinţă de plen a Camerei Deputaţilor, de la ora 10,00 la 11,00, urmată vot final electronic la distanţă, iar în partea a doua a zilei de miercuri şi joi deputaţii vor lucra în comisiile permanente.
Pe ordinea de zi a şedinţelor de plen ale Camerei Deputaţilor de săptămâna viitoare figurează mai multe proiecte care vor fi dezbătute sub rezerva finalizării rapoartelor la comisii, printre care: exonerarea personalului plătit din fonduri publice de la plata unor sume, acordarea unui stimulent de risc pentru personalul din învăţământ în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, modificarea Legii asistenţei sociale prin instituirea unui pachet minimal de servicii sociale pentru copil şi familie.
Totodată, deputaţii au programat şi dezbaterea proiectului de modificare a Legii nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă care prevede creşterea valorii indicatorului social de referinţă la suma de 1.200 lei şi majorarea anuală în funcţie de indicele de creştere a preţurilor de consum prognozat.
Un alt proiect care urmează să fie dezbătut prevede acordarea de prime producătorilor agricoli care comercializează produse agricole primare. Valoarea primei reprezintă contravaloarea în lei a 200 euro/tonă/10.000 ouă pentru produsele primare comercializate către unităţi de procesare.
De asemenea, un alt proiect de pe ordinea de zi prevede modificarea plafonului pentru aplicarea cotei reduse de TVA de 5% asupra bazei de impozitare pentru livrarea de locuinţe care au o suprafaţă utilă de maximum 120 metri pătraţi.