Scania estimează că piaţa camioanelor îşi va reveni în anul 2011, a declarat pentru capital.ro Martin Lundstedt, executive vicepresident franchise and factory sales al companiei suedeze. În acest interval, Scania îşi va atinge nivelul „potrivit pentru piaţa din România”, a precizat acesta. Martin a evitat să specifice care ar fi acest nivel, dar a precizat că este încrezător în creşterea pieţei, atât în ţara noastră, cât şi în regiunea Europei Centrale şi de Est.

Vânzările Scania au scăzut în primul semestru din acest an cu aproximativ 50%, fapt datorat în special crizei economice, care a dus la declinul pieţei imobiliare şi, implicit, a sectorului construcţiilor, dar şi a domeniului transportului şi logisticii de mărfuri.

Compania suedeză a produs 21.000 de unităţi în primele 6 luni ale acestui an, faţă de circa 40.000 în prima jumătate a lui 2008. Cu toate acestea, Scania a raportat profit după primele şase luni şi speră ca în 2015, după revenirea pieţei, să ajungă la o producţie anuală de 150.000 de camioane.

Declaraţiile oficialilor Scandia au fost făcute în cadrul unei conferinţă de presă organizate la fabrica din Sodertalje.