Şoferii de camioane le recomandă automobiliştilor să evite căile de acces spre Bruxelles începând cu ora 10.00, dar autorităţile se tem că blocajele rutiere nu vor putea fi evitate, în condiţiile în care 30% dintre maşinile care se îndreaptă spre capitală sunt camioane grele.
Protestatarii se vor aduna în jurul orei 10.00 în cinci parcări rutiere, la Perwez, Nivelles, Wetteren, Waarloos şi Everberg, iar apoi vor pleca spre Heysel în jurul orei 11.00, dinspre Liege şi Gand.
De-a lungul întregului traseu camionagiii belgieni nu vor depăşi viteza de 50 km/h. Princincipala lor nemulţumire este că muncitorii din ţările estice acceptă salarii mult prea mici, ceea ce constituie o concurenţă neloială în sector.
‘Diferenţele salariale sunt prea mari. Un belgian atinge un salariu de 1.800 de euro, în timp ce un camionagiu polonez sau ungur câştigă între 400 şi 450 de euro’, se plânge un şofer belgian de camion citat de Le Soir.
Camionagii din Est acceptă condiţii de lucru mizere, petrecând luni de zile în străinătate şi dormind în camioane, notează cotidianul belgian.
Sursa: Agerpres