Un număr semnificativ de tineri a alege să se imunizeze împotriva noului coronavirus. Peste 123.500 de tineri cu vârste între 12 și 19 ani s-au vaccinat anti-COVID, a anunțat luni Comitetul Național pentru Cooronarea Vaccinării în România (CNCAV). „Se poate! Viitorul României se vaccinează”, este mesajul transmis pe pagina de Facebook RO Vaccinare.
Dintre cei 123.500 de tineri imunizați, peste 8.500 sunt adolescenți cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani, pentru care vaccinarea a început în 2 iunie. De asemenea, peste 115.000 de tineri cu vârste cuprinse între 16 și 19 ani s-au vaccinat.
Vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani a început oficial, miercurea trecută, pe 2 iunie, imunizarea făcându-se cu serul produs de BioTech – Pfizer. Vaccinul Pfizer pentru copiii de 12-15 ani a fost autorizat de Agenția Europeană a Medicamentului la finalul lunii mai.
În ce condiții se pot vaccina tinerii
Minorii trebuie să vină însoțiți de un părinte sau de tutorele legal, iar programarea în platformă elimină riscul așteptării, însă cei care nu au făcut o programare prealabilă se pot, de asemenea vaccina, a anunțat coordonatorul campaniei de vaccinare, colonelul Valeriu Gheorghiță.
Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea anti-COVID (CNCAV) a informat recent că o nouă tranşă de vaccin Pfizer-BioNTech va ajunge luni în România. Potrivit cifrelor oferite de autorități, vor ajunge peste 960.000 de zone.Mai precis, este vorba despre un număr de 964.080 doze de vaccin de la Pfizer-BioNTech. CNCAV informează că vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană şi vor ajunge pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara.
Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă, punctează sursa menționată.
Până în momentul de față, ţara noastră a recepţionat 9.004.769 de doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 6.474.870 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei.
Sursa foto: ROVaccinare/Facebook