Campanie de informare finalizată în cadrul proiectului „Accesul la sistemul juridic prin perspectiva grupurilor vulnerabile – Justiție pentru toți” (P)

Asociația pentru Implicare Socială, Educație și Cultură (ASISED) anunţă finalizarea campaniei de informare a cetăţenilor în cadrul proiectului „Accesul la sistemul juridic prin perspectiva grupurilor vulnerabile – Justiţie pentru toţi”. Campania de informare a avut ca scop informarea cetățenilor cu privire la drepturile pe care le au și serviciile juridice de care pot beneficia, cu accent pe grupurile vulnerabile.

Campania de informare s-a derulat pe parcursul a 16 luni și a avut o audiență de peste 250.000 cetățeni. Campania a fost implementată prin difuzarea următoarelor materiale:

– 16 comunicate/anunțuri de presă;

– 2 advertoriale publicate online;

– 2 spoturi radio;

– 2 bannere publicate online;

– 1 spot TV.

Pentru a vizualiza materialele elaborate în cadrul campaniei de informare, accesați site-ul www.justitie493.ro. De asemenea, la aceeași adresă este publicat și Ghidul privind acordarea asistenței judiciare gratuite, elaborat în cadrul proiectului.

Proiectul „Accesul la sistemul juridic prin perspectiva grupurilor vulnerabile – Justiție pentru toți”, cod proiect SIPOCA 493/MySMIS 125435 este co-finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă (POCA) 2014-2020, Axa prioritară 2. Administrație publică și sistem judiciar accesibile și transparente, Obiectivul specific 2.3. Asigurarea unei transparențe și integrități sporite la nivelul sistemului judiciar în vederea îmbunătățirii accesului și a calității serviciilor furnizate la nivelul acestuia.

Proiectul „Accesul la sistemul juridic prin perspectiva grupurilor vulnerabile – Justiție pentru toți” este implementat în perioada 07.03.2019 – 07.02.2021 și are o valoare totală de 1.829.523,99 lei din care asistență financiară nerambursabilă 1.792.933,51 lei, iar contribuția proprie este de 36.590,48 lei.

Scopul proiectului îl reprezintă facilitarea accesului la justiție al cetățenilor, în special al grupurilor vulnerabile, prin activități de informare și promovare a drepturilor și serviciilor de care pot beneficia, dar și prin îmbunătățirea calității serviciilor juridice.

În cadrul proiectului vor mai avea loc workshop-uri dedicate avocaților și sesiuni de informare pentru publicul larg.

Principalele rezultate aşteptate ale proiectului sunt:

  • 600 de practicieni ai dreptului care beneficiază de activități de dezvoltare/aprofundare cunoștințe în domeniul protecției juridice a drepturilor omului;
  • 18 workshop-uri organizate online, la care vor participa peste 432 de avocați, pentru consolidarea capacității avocaților privind acordarea asistenței juridice în cazurile de discriminare;
  • 25 de sesiuni de informare în rândul cetățenilor cu scopul de a îmbunătăți accesul cetățenilor la justiție, cu accent pe grupurile vulnerabile, la care vor participa peste 875 de persoane;
  • 1 Ghid privind acordarea asistenței juridice gratuite și distribuirea acestuia către 500 de persoane;
  • Dezvoltarea unei platforme online cu resurse și informații juridice.

Pentru detalii suplimentare legate de proiect, vizitați site-ul www.justitie493.ro. Persoana de contact este: Alexandru Tăcină, responsabil comunicare și promovare; Telefon: 0734480662.

Proiect cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020.