Joseph Herchawi are de platit cea mai mare amenda emisa in Canada pentru conducerea unui taxi fara licenta. Suma se ridica la 56.250 dolari canadieni (putin peste 35.000 euro) si este alcatuita din mai multe amenzi cumulate. Consilierul local Diane Deans, responsabil cu regimul taximetrelor din Ottawa, a spus ca „o suma atat de mare este cel mai bun mesaj pe care puteam sa il transmitem tutoro celor care conduc ilegal taxiuri in Canada. Susan Jones, sefa directiei juridice din cadrul Primariei Ottawa, a precizat ca Herchawi nu este singurul prins, el fiind doar unul dintre cel 80 de taximetristi-pirati prinsi in acest an, la adresa carora s-au emis 112 amenzi.

Unul dintre aspectele care face diferenta intre Romania si Canada este faptul ca acolo, presedintele asociatiei taximetristilor din Ottawa, Yusef al-Mezel este chiar nemultumit de cifre, dorind ca sa fie prinsi mai multi taximetristi-pirati si sa fie trimisi in instanta, in loc de a plati o amenda si apoi sa fie lasati sa se intoarca pe strada. Acolo, municipalitatea conlucreaza cu taximetristii cu licenta pentru prinderea piratilor, deoarece, din calculele primariei, cei din urma incaseaza anual intre 1-1,5 milioane dolari canadieni (623.000-935.000 euro) anual. Bani ce ar fi putut intra in buzunarul taximetristilor legali, care ar fi platit impozite. Lasam la imaginatia dumneavoastra sa apreciati care ar fi fost reactia taximetristilor romania cu licenta daca s-ar fi intamplat la noi.

In Ottawa exista acum 1.091 de licente pentru taximetre, primaria mai lansand cate o licenta de fiecare data cand populatia orasului creste cu 750 de locuitori.