Xperia Tablet Z, prezentată la Mobile World Congress 2013, va fi disponibilă în ţara noastră începând cu sfârşitul lunii mai, a declarat Larissa Zota, Key Account Manager-Romania la Sony Mobile. Preţul nu a fost specificat, însă aceasta va costa cu siguranţă peste 500 de euro.
Tableta este incredibil de subțire și ușoară, având o grosime de 6,9 mm și cântărind 495 g. Disponibilă în versiunile LTE și Wi-Fi,  Xperia Tablet Z este prima tabletă care funcționează cu un procesor quad core asincronic Qualcomm Snapdragon S4 Pro și dispune de cea mai mare rezistență subacvatică, fiind imună la accidentele cu lichide vărsate peste ea sau la stropire.
Tableta are  o cameră de 8 MP cu senzor „Exmor R pentru telefoane mobile”, precum şi o cameră frontală HD de 2 MP.  Xperia Tablet Z include mai multe opţiuni de conectivitate decât oricare altă tabletă existentă în prezent. Include totodată şi funcţia One-Touch de la Sony, care permite transfererarea conţinut de pe tableta HD pe televizor, la boxe sau pe smartphone, printr-o singură atingere între device-uri. Funcţia Universal IR Remote permite controlarea televizorului sau a altor device-uri Sony – precum şi produse de la alţi producători – direct de pe tabletă.
“Sperăm să vindem 1.000 de bucăţi anul acesta”, a declarat Zota. Sony a prezentat prima tabletă în 2011, fiind ultimul dintre cei mai mari 10 producători de laptopuri din lume care a intrat pe această piaţă.
Caracteristici

  • Display WUXGA HD de 10.1 inci, 1920x1200p cu procesor Mobile BRAVIA Engine 2
  • Tehnologie de sunet surround, S-Force Front Surround 3D
  • Cea mai subţire tabletă de 10,1 inci, rezistentă la apă, de doar 6,9 mm şi 495 de grame
  • Rezistentă la apă şi praf (IP55 & IP57), cu display din sticlă rezistentă
  • Procesor quad core Snapdragon S4 Pro de 1.5GHz, CPU de 2GB RAM asincron
  • Conectivitate One-touch cu Near Field Communication (NFC)
  • Design OmniBalance  cu margini rotunjite şi suprafeţe reflexive
  • Cameră de 8 MP cu senzor “Exmor R pentru telefoane mobile” şi camera frontal Superior Auto plus de 2MP HD
  • Mod Battery STAMINA care îmbunătăţeşte timpul de standby

<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/h5QWbURNEpA?rel=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>