Când ar trebui să bem cafea pentru a nu avea probleme cu somnul?

Când ar trebui să bem cafea pentru a scăpa de oboseală, dar și pentru a nu avea probleme cu somnul? Cofeina se descompune încet în organismul nostru.

De obicei, durează între 15 minute – 45 de minute pentru ca efectele cofeinei să se facă resimțite în corpul nostru. Totuși, este nevoie de mult timp pentru a fi absorbită complet.

Potrivit Administrației Americane pentru Alimente și Medicamente, organismul nostru absoarbe cofeină între patru ore – șase ore. Ceea ce înseamnă că cel mai bine ar fi să beți cafea de dimineață, dacă vreți să aveți energie, nu insomnii.

Nu beți cafea dacă aveți anumite probleme de sănătate

În plus, cofeina poate interacționa cu diferite medicamente, afectând absorbția lor de către organism. În rândurile următoare, puteți afla medicamentele care nu ar trebui combinate niciodată cu cafeaua.

Medicamente pentru tensiunea arterială. Cofeina crește ritmul cardiac și poate influența tensiunea arterială. Prin urmare, combinarea cofeinei cu medicamente pentru hipertensiune arterială poate avea consecințe nedorite. Aceste medicamente funcționează pentru a încetini ritmul cardiac, reducând sarcina de lucru a inimii în pomparea sângelui către toate celulele corpului.

Conform cercetărilor, consumul de cafea în timpul administrării unor medicamente precum amlodipina poate împiedica absorbția lor, compromițându-le eficacitatea. Deși, de obicei, nu pune viața în pericol, această combinație trebuie evitată.

Medicamentele pentru astm. Dacă suferiți de astm și utilizați bronhodilatatoare precum aminofilina sau teofilina, este bine să înțelegeți cum funcționează aceste medicamente și care sunt efectele lor asupra organismului.

Bronhodilatatoarele care conțin steroizi relaxează căile respiratorii, ușurând respirația, dar pot duce la reacții adverse precum dureri de cap, anxietate, dureri de stomac și iritabilitate. Studiile indică faptul că, atât cafeaua cât și alte băuturi cu cofeină, pot crește riscul acestor reacții adverse și, în unele cazuri, pot reduce absorbția medicamentelor.

Medicamentele pentru diabet. Băuturile cu cofeină pot crește nivelul de insulină și de zahăr din sânge, conform unui studiu al Asociației Americane de Diabet. Acest studiu, relativ mic, sugerează că un consum crescut de cofeină ar putea face dificilă reglarea zahărului din sânge, crescând riscul de complicații legate de diabet.