Când este cel mai bine să servim micul dejun
Când este cel mai bine să servim micul dejun. Corpul uman funcționează pe baza unui „ceas intern”, cunoscut sub denumirea de „ritm circadian”. Expertul a subliniat că acest ritm influențează procesul de digestie și că persoanele care își reglează alimentația conform acestui ritm reușesc să mențină un echilibru optim în organism.
În plus, a discutat despre ora ideală pentru a servi micul dejun și a explicat motivul principal pentru care este recomandat să se mănânce la acea oră.
Expertul recomandă ca acesta să fie servit înainte de ora 08:30. Dimineața, organismul este mai sensibil la insulină, ceea ce poate facilita procesarea eficientă a carbohidraților.
„Din punct de vedere metabolic, ar fi ideal ca micul dejun să se mănânce înainte de ora 08:30. Corpul tău este cel mai sensibil la insulină dimineața, ceea ce înseamnă că poate procesa carbohidrații mai eficient, ceea ce poate ajuta la stabilizarea zahărului din sânge și a nivelurilor de energie pe tot parcursul zilei”, a explicat Samantha Cassetty, potrivit Today.com.
Expertul în nutriție și sănătate a adăugat că, într-un alt studiu, a constatat că luarea micului dejun după ora 09:00 este asociat cu un risc crescut de apariție a bolilor de inimă.
„În plus, cercetările sugerează că mâncatul mai devreme în timpul zilei poate ajuta la reglarea apetitului și la reducerea aportului general de calorii”, a adăugat Samantha Cassetty.

Greșelile care te împiedică să pierzi în greutate
Cele mai frecvente greșeli pe care le faci la micul dejun. Se spune că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, iar acest lucru poate fi adevărat, mai ales când vine vorba de pierderea în greutate. Alimentele pe care le alegi dimineața pot influența nivelul de energie, metabolismul și senzația de foame pe parcursul întregii zile.
Dacă doriți să pierdeți în greutate, un mic dejun echilibrat vă poate ajuta să vă reglați apetitul, să vă mențineți masa musculară și să preveniți supraalimentarea. Totuși, greșeli frecvente, cum ar fi săritul peste acesta sau alegerea alimentelor nepotrivite, pot sabota obiectivul de a slăbi, conform Health.com.
Iată care sunt cele mai mari greșeli care vă pot împiedica să slăbiți.
Cercetările referitoare la micul dejun și pierderea în greutate sunt contradictorii. Unele studii sugerează că săritul peste micul dejun poate duce la o greutate corporală mai mică și un aport caloric scăzut, în timp ce altele indică faptul că acest obicei poate duce la o senzație mai mare de foame și la arderea unui număr mai mic de calorii.
Dacă săriți peste micul dejun, riscați să mâncați mai mult mai târziu, în special seara. O analiză a mai multor studii a arătat că persoanele care mănâncă târziu au un risc mai mare de a fi supraponderale și de a avea o sănătate metabolică mai deficitară. Mai multe puteți citi aici.