În general, despre pâine nu prea se vorbește de bine. Este considerată un inamic al celor care vor să slăbească, fiind lipsită de fibre și pentru că poate declanșa producția exagerată de insulină, scrie Times of India.
Nu are mulți nutrienți
Spre deosebire de alte produse alimentare, pâinea, în special pâinea albă, este lipsită de nutrienți. Nu beneficiați de nicio fibră și, practic, nu obțineți nimic important din ea. Dacă pâinea din grâu este puțin mai bună, pâinea din cereale integrale este alegerea către care trebuie să vă îndreptați.
Are prea multă sare
Majoritatea soiurilor de pâine, în special cea de la supermarket, conțin multă sare și chiar E-uri. Deci, dacă mănâncați mai puțină pâine, cantitatea de sodiu din corp se reduce semnificativ. Desigur, o felie de pâine, din când în când, nu face niciun rău. De aceea, așa cum chiar nutriționiștii recomandă, putem să ne coacem singuri pâine, acasă, fără să adaugăm prea multă sare.
Duce la creșterea în greutate
Un consum mare de pâine poate duce la creșterea în greutate și asta din cauza carbohidraților, sării, zahărului rafinat și conservanților pe care îi conține. Este bine ca pâinea să fie mâncată cu moderație și mai ales să fie alese tipuri de pâine sănătoasă.
Consumul de pâine albă, făcută din făină prelucrată creşte rapid nivelul de zahăr din sânge. Consecinţele creşterii nivelului de glucoză nu se opresc doar la îngrăşare. Organismul transformă pâinea în glucoză care, odată eliberată în sânge într-o cantitate prea mare, determină leziuni la nivelul arterelor şi face organismul mai rezistent la insulină, crescând riscul de diabet. Când nivelul glicemiei scade brusc, organismul se simte obosit, scade capacitatea de concentrare şi apare predispoziţia la fluctuaţii emoţionale sau chiar depresie.
Nu este o masă sățioasă
Deoarece anumite tipuri de pâine sunt lipsite de nutrienți, odată consumate s-ar putea să nu vă simțiți sătul.