Pensionarii vor se afle când vor primi banii aferenți lunii noiembrie. Acest lucru ține de modul în care au ales să le fie livrați, iar plata pensiei prin poștă ar putea dura cu câteva zile în plus.
Pensii în noiembrie. Cei care au ales ca modalitate de plată prin cont curent sau cont de card, ar trebui să primească banii pe data de 12. Totuși, ziua de 12 pică într-o duminică. În acest context, banii vor intra, cel mai probabil, în ziua de luni, 13 noiembrie.
Pensionarii care au ales plata prin poștă vor fi nevoiți să aștepte poștașul la domiciliu în intervalul 1-15 noiembrie 2023.
Pensii în noiembrie. Seniorii vor se afle când vor primi banii aferenți lunii noiembrie
În cazul în care pensionarul lipsește din localitate și nu este găsit la domiciliu, drepturile bănești și documentul de plată se pot ridica de la ghişeele poştale. Acest lucru se poate realiza în termen de 2 zile lucrătoare după ultima zi de plată a lunii respective.
În caz contrar, pensiile se întorc la casa teritorială de pensii de unde pot fi solicitate pentru reordonanțare la plată.
Pentru persoanele care încasează pensia în cont curent sau cont de card, în situația în care nu au fost găsite acasă și au fost avizate, documentele de informare cu privire la sumele plătite (taloanele mov), nesolicitate de beneficiari, se păstrează la sediul oficiului poștal până în ultima zi lucrătoare a lunii în curs.
Toți pensionarii trebuie să știe următorul lucru
Începând cu drepturile aferente lunii martie 2021, taloanele mov vor fi arhivate la sediul Oficiului Județean de Poștă, respectiv al Oficiilor Poștale de sector pe o perioadă de 24 luni, fără a mai fi restituite caselor teritoriale de pensii.
Aceste documente de informare pot fi transmise, la cerere, la domiciliul persoanelor interesate, respectiv beneficiari sau împuterniciții acestora. După expirarea celor 24 de luni, documentele de informare vor fi transmise către casele teritoriale de pensii.
În funcţie de opţiunea pensionarului, drepturile de pensie se achită prin mandat poştal, la domiciliul beneficiarului drepturilor de pensie sau al mandatarului. Banii se achită și în cont curent sau cont de card la una din băncile cu care Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP) a încheiat convenţii pentru plata drepturilor de pensie.
Amintim că pensiile se plătesc de la data acordării. Excepții sunt pensia anticipată și pensia anticipată parțial. Acestea se plătesc de la data încetării calităţii de asigurat.