Vestea momentului pentru toţi românii. Când revenim la normalitate? Şeful DSU, Raed Arafat, a spus exact când mom putea să reluăm multe din activități.
Raed Arafat, mesaj pentru toţi românii
Şeful DSU, Raed Arafat, a dat un mesaj clar pentru toţi românii. S-a aflat când am putea reveni la normalitate. Secretarul de stat i-a lăudat pe cei care au respectat restricţiile.
„Dacă ne comparăm cu alte țări la nivel european, România este printre primele țări la campania de vaccinare și la procentul din populație vaccinat. Bineînțeles, cu limitele pe care le avem, pe numărul dozelor pe care le primim.
În același timp, multă lume dorește să se programeze, să se vaccineze, ceea ce este foarte pozitiv, așa că eu aș zice că campania și organizarea ei sunt la nivel bun. Chiar ne-au pus într-o situație favorabilă, adică suntem, chiar comparativ cu alte țări europene, chiar printre primele 8-10 țări.
Suntem undeva sus, nu suntem codași în Europa la vaccinare. Acest lucru este un lucru foarte bun și se datorează activității pe care au desfășurat-o colegii de la Comitetul Național de Vaccinare, în colaborare cu toate autoritățile”, a explicat Arafat, conform TVR.
Obiectivul numărul 1 pentru România
Arafat a spus şi care este cel mai important obiectiv în 2021. „Deci dacă ajungem la a vaccina 60-70% din populație, cu siguranţă, atunci va scădea răspândirea şi vom putea să reluăm multe din activități într-un mod cât mai aproape de normalitate.
Nu pot să spun normalitate totală, pentru că încă trebuie să vedem, mai apar alte tulpini, care va fi evoluția și tot. Rămân precaut în ce spun, dar suntem… Clar, avem nevoie de un număr de vaccinați care să depășească cei 60% și atunci, într-adevăr, impactul vaccinului total pe comunitate, nu numai pe individ.
Vaccinul are impact pe fiecare individ, că îl protejează, dar ca să aibă impact comunitar, avem nevoie de 60-70% din populație vaccinată și atunci putem să începem să visăm, sau să spunem că trecem la o fază care să ne apropie încet, încet, de normalitate”, a mai spus Raed Arafat.
Sursa foto INQUAM / Octav Ganea