Prognoza meteo ANM. Când scăpăm de ploi?

Prognoza meteo ANM. Ploile au luat cu avânt România, în timp ce ninsorile își fac din nou prezența la munte. Începutul acesta de primăvară a venit cu temperaturi mai scăzute decât cele înregistrate în februarie.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a prezentat o prognoză meteo actualizată. De altfel, șefa ANM, Elena Mateescu, a mai dezvăluit și cât timp va ține această vreme urâtă.

La munte, la altitudini de 1.200 de metri, predomină ninsorile, iar local se va depune un strat consistent de zăpadă.

Precipitații mixte se vor întâlni în partea de nord a Moldovei și în partea de est a Transilvaniei.

„În zona montană, la altitudini mai mari de 1.200 de metri, vor predomina ninsorile, se va depune strat de zăpadă local consistent, iar în jumătatea de nord a Moldovei, dar și în partea de est a Transilvaniei este posibil să consemnăm precipitații mixte”, spune șefa ANM.

vremea, meteo, ANM
Ploaie în România / SURSA FOTO: Dreamstime

Prognoza meteo ANM. Precipitații în toată România

Prognoza meteo ANM. Directorul ANM a mai precizat că precipitațiile vor fi prezente pe întreg teritoriul României. Cantitățile de apă se vor încadra între 10-15l/metru pătrat.

Precipitațiile pot atinge și 25-30l/metru pătrat în zone precum Carpații Meridionali, Transilvania și Muntenia.

Meteorologii spun că nu este exclus ca, izolat, precipitațiile să treacă și de 40l/ metru pătrat.

ploaie
SURSA FOTO: Dreamstime

Vremea în Capitală este la fel de urâtă

Elena Mateescu a mai spus că, în București, cantitățile de precipitații vor fi în jurul a 10l/metru pătrat.

În ceea ce privește temperaturile, acestea nu vor depăși 12-14 grade Celsius. În București, temperaturile minime vor fi destul de scăzute – în jurul a 4 grade Celsius. De altfel, ANM arată că vremea va rămâne în continuare închisă.

„Şi în Capitală ne așteptăm la valori ale cantităților de apă în jurul a 10l/metru pătrat, iar din punct de vedere termic, vremea rămâne la valori la nivelul maximelor care nu vor depăși 12-14 grade Celsius, cu minime, cel puțin în Capitală, destul de coborâte, 4 grade Celsius și în continuare o vreme închisă”, arată Elena Mateescu.

Totuși, directorul ANM are și vești bune. Elena Mateescu spune că temperaturile vor crește din nou de sâmbătă, 16 martie. Mai precis, mercurul din termometre ar urma să ajungă la 16-17 grade Celsius.

Prognoza meteo miercuri, 13 martie

În regiunile Dobrogea și Bărăgan, cerul se menține învăluit în nori, iar se anunță precipitații locale și o ușoară scădere a temperaturii.

În sudul Moldovei și în partea de nord a Munteniei, observăm o prezență semnificativă de nori, posibile averse și temperaturi cu 2-3 grade mai ridicate decât cele înregistrate marți.

În nordul Moldovei și în regiunea Bucovina, prognoza aduce un tablou neplăcut, caracterizat de înnorări și ploi extinse. Temperaturile maxime vor înregistra o scădere față de ziua de marți, variind între 3 grade la Suceava și 7 grade la Bacău. Pe timpul nopții, sunt așteptate precipitații mixte.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș, cerul va fi acoperit de nori, iar se vor înregistra ploi în mai multe reprize. Temperaturile nu vor depăși 12 grade Celsius în timpul după-amiezelor.

În regiunile vestice, atmosfera este cenușie și pluvioasă, iar temperaturile, mai coborâte decât în ziua de marți, se vor opri la 13 grade Celsius.

În Transilvania, vremea se anunță neplăcută, cu ploi în cea mai mare parte a regiunii. În zona montană, se așteaptă precipitații mixte, iar temperatura va atinge doar 11 grade Celsius la Alba Iulia după prânz. În timpul nopții, temperaturile vor scădea până la zero grade Celsius la Miercurea Ciuc.

În Oltenia, cerul rămâne acoperit pe parcursul întregii zile, dar ploile apar doar ocazional. Temperaturile maxime vor înregistra o creștere de 4-5 grade față de ziua de marți, atingând 16 grade Celsius la Târgu Jiu în timpul amiezii.

În regiunile sudice, cerul este acoperit de nori, cu ploi trecătoare și o ușoară creștere a temperaturilor. După prânz, termometrele vor indica 16 grade Celsius la Giurgiu.