Când se pune sare pe cartofii prăjiți? Toți am greșit până acum

cartofi prăjiți

SURSA FOTO: Dreamstime

Secretul celor mai gustoși cartofi prăjiți! Greșeala care le distruge aroma în câteva secunde. Dacă vreți să vă bucurați de o porție de cartofi prăjiți în familie, singuri sau cu prietenii voștri, aveți grijă la acest detaliu!

Secretul celor mai gustoși cartofi prăjiți! Greșeala care le distruge aroma

Secretul celor mai gustoși cartofi prăjiți e chiar sub nasul nostru! Nu este nevoie să folosim uleiuri exotice, condimente scumpe sau tigăi moderne pentru a ne bucura de o porție gustoasă de cartofi prăjiți.

Indiferent dacă pune deasupra lor o brânză grasă sau un sos savuros, cartofii prăjiți nu vor avea gust bun dacă nu punem sare peste ei.

Atenție! Nu se pune sare când cartofii sunt în uleiul încins. Sarea va absorbi umezeala din ei, iar cartofii prăjiți vor fi moi și îmbibați de ulei. Nu se pune sare în timpul prăjirii, ci când cartofii sunt scoși din uleiul fierbinte. În acest fel, cartofii se prăjesc uniform și au o crustă crocantă. În plus, sarea se va lipi de cartofii fierbinți și va crea o crustă crocantă.

Cartofii prăjiți care creează dependență! Cea mai simplă rețetă

Cum se fac corect cartofii prăjiți? Simplu: tăiați cartofii în bucăți egale pentru a se prăji uniform. Spălați cartofii cu apă rece pentru a îndepărta excesul de amidon. Ștergeți cartofii cu un prosop de hârtie înainte de a-i prăji. Preîncălziți uleiul de floarea-soarelui la 180°C.

Nu puneți prea mulți cartofi deodată în tigaie deoarece va scădea temperatura uleiului, iar ei se vor prăji neuniform. Scoateți cartofii din uleiul încins și puneți sare peste ei. Lăsa-ți să se răcească pe un prosop de hârtie.

Cum poți face rapid cei mai buni cartofii copți?

Dacă nu sunteți un fan al cartofilor prăjiți, în rândurile următoare, v-am pregătit o rețetă simplă de cartofi copți.

SURSA FOTO: Dreamstime

Folosiți cuptorul cu microunde! Cu el, puteți fierbe cartofii și apoi să-i coaceți la cuptor. Plasați cartofii într-un vas potrivit pentru cuptorul cu microunde și acoperiți-i cu folie de plastic. Cel mai bun lucru este că totul este gata în câteva minute. Dacă ați tăiat cartofii în cubulețe, încercați două sau trei minute la cuptorul cu microunde, iar pentru cartofii întregi, cam patru minute. Cartofii pot necesita mai mult timp, în funcție de puterea cuptorului și de dimensiunea lor.

Pentru a verifica dacă sunt gata, înfigeți un cuțit într-un cartof; dacă iese curat, cartoful este fiert. Odată ce au fost pregătiți la cuptorul cu microunde, cartofii vor deveni mai moi. Acum, îi puteți introduce la cuptor pentru a-i coace. Indiferent de tipul de cartofi, ar fi bine să-i tăiați în cuburi. Vor fi gata în aproximativ 20 de minute.