Războiul din Ucraina va continua indiferent de evoluțiile din politica americană în 2024, arată anumite informații din serviciile de informații americane. Experții din SUA au oferit mai multe informații.
Așadar, informațiile serviciilor de informații americane arată că războiul din Ucraina va continua indiferent de evoluțiile din SUA în 2024. Conform experților, conflictul ar putea persista cel puțin doi ani.
Războiul din Ucraina ar putea persista cel puțin doi ani
Conform experților din SUA, conflictul ar putea persista cel puțin doi ani. Alte estimări arată că războiul ar putea dura până la cinci ani, conform CNN.
„Analizele variază, dar aproape toate presupun că vor mai fi cel puțin doi ani de confruntări, conform mai multor surse familiare cu informațiile – suficient timp pentru a depăși primul mandat al lui Biden. De asemenea, unii oficiali americani și vestici afirmă că ar putea fi necesari până la cinci ani de lupte”, arată sursa menționată.
De asemenea, un expert militar a remarcat că există probabilitatea unei noi tentative majore de contraofensivă din partea Ucrainei pentru a diviza trupele rusești în orașul Melitopol, în următorii doi ani. Orașul situat în sud este ocupat de ruși în momentul de față.
Le lipsește „energia necesară în privința trupelor și echipamentului pentru a vedea mișcări masive în 2024”, a declarat oficialul militar.
Ostilitățile s-ar putea prelungi chiar și până în 2025
Potrivit acestuia, ucrainenii au discutat că anul 2025 ar fi „o opțiune mai fezabilă în ceea ce privește ce pot realiza pentru a începe o altă ofensivă”.
La rândul său, Secretarul General Adjunct al Alianței Nord-Atlantice (NATO), Mircea Geoană, a atras atenția asupra necesității pregătirii pentru un război de durată între Rusia și Ucraina.
Potrivit înaltului oficial, ostilitățile s-ar putea prelungi chiar și până în 2025. Anterior, în data de 11 ianuarie, președintele Volodimir Zelenski a declarat că Ucraina trebuie să reziste până la finalul lui 2024.
Kievul a folosit drone pentru a ataca din nou Rusia
În altă ordine de idei, Kievul a folosit drone pentru a ataca din nou Rusia. S-a întâmplat în noaptea de miercuri spre joi, când a fost lovit un depozit de petrol din nordul țării.
Serviciile militare ucrainene ar fi responsabile de această operaţiune în regiunea Leningrad. Regiunea cuprinde și marele oraş Sankt Petersburg. Totodată, este situată la aproximativ 1.000 km de frontiera ucraineană.
Simultan, presa locală scrie că în spatele acestei operaţiuni s-ar afla direcţia principală de informaţii (GUR) a ministerului ucrainean al Apărării.