Cultivarea roșiilor este un proces destul de simplu: semințele germinează fără prea multă bătaie de cap, primăvara, într-un loc cald, și cresc rapid dacă li se oferă căldura de care au nevoie. Când răsadurile încep să aibă câțiva centimetri înălțime, este important să le transplantați în ghivece individuale pentru a se transforma în plante tinere, sănătoase, potrivit HomesandGardens.
Când temperatura devine suficient de caldă
Dacă vă întrebați când este momentul oportun să transplantați răsadurile de roșii, răspunsul este clar: când temperatura devine suficient de caldă. Treptat, în solul nou, sistemul de rădăcini al plantelor începe să crească și să devină mai puternic, ceea ce garantează o recoltă abundentă. Transplantarea răsadurilor de roșii poate fi începută imediat ce apar două-trei frunze pe tulpină.
Este important să știți când să plantați roșiile pentru a vă asigura că orice cultură de tomate va fi rodnică. În plus, există câțiva pași-cheie între însămânțarea semințelor și plantarea plantelor de tomate. Semințele de roșii germinează în mai puțin de 10 zile și pot crește rapid în condițiile potrivite, necesitând transplantarea într-un ghiveci mai mare pentru a continua să crească.
De ce este necesară transplantarea plantelor
Transplantarea răsadurilor din tava inițială într-un ghiveci mai mare asigură că fiecare are spațiu pentru a se dezvolta într-o plantă sănătoasă, asigurând o recoltă bună de roșii.
Înainte de a le transplanta, este necesar să udăm roșiile din abundență cu apă. În acest fel, pot fi scoase mai ușor din recipient. Apoi, recipientul în care vor fi plantate roșiile trebuie umplut cu pământ din abundență. A doua operațiune este întoarcerea, cu mare grijă, a ghivecelor cu răsaduri, astfel încât roșiile să nu se strivească sau să se rupă. Planta este replantată apoi, într-un ghiveci nou.
Asigurați-vă că frunzele sunt uscate înainte de căderea nopții
Verificați-le în fiecare zi și udați-le după cum considerați că e nevoie. Asigurați-vă că frunzele sunt uscate înainte de căderea nopții. Dacă sunt umede, riscă să putrezească și recolta poate fi compromisă.
Plantele pot fi transplantate în poziția finală, într-o seră încălzită, la sfârșitul lunii aprilie sau chiar la începutul lunii mai, în timp ce plantele de exterior trebuie să aștepte până când temperaturile pe timp de noapte depășesc 10 grade Celsius, adică la câteva săptămâni după ultimul îngheț.
Dacă intenționați să creșteți plantele de roșii în aer liber, este important să le întăriți înainte de a le transplanta răsadurile în poziția lor finală.