Primul lucru pe care l-ar face Ion Țiriac dacă ar ajunge președinte
Ion Țiriac a organizat un eveniment pe data de 4 decembrie, în cadrul căruia și-a prezentat noile achiziții auto. În acest context, fostul mare tenismen român a fost întrebat despre alegerile prezidențiale programate pentru 8 decembrie.
Elena Lasconi și Călin Georgescu sunt cei doi candidați care vor concura pentru funcția de președinte al României în cadrul alegerilor programate pentru 8 decembrie.
Deși inițial a evitat să răspundă, miliardarul român a oferit un discurs clar și a explicat care ar fi prima decizie pe care ar lua-o în cazul în care ar fi ales președinte al României.
Ion Țiriac a spus că, imediat, cu primul avion, ar fi mers la Bruxelles pentru a-i spune președintei Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen că dorește ca România să intre în spațiul Schengen nu de la 1 ianuarie, ci imediat, înainte de Crăciun.
„Știi ce aş fi făcut eu dacă aş fi fost preşedintele României? Imediat, cu primul avion, eram la Bruxelles şi îi spuneam doamnei preşedinte Von der Leyen că vreau ca România să intre în Schengen, nu de la 1 ianuarie, ci de acum, înainte de Crăciun.
Am două milioane de români sau mai mult care vor sta la coadă 24 de ore. Și nu numai că o dădea, dar era fericită să dea, pentru că toate pregătirile sunt făcute.
Ca președinte, asta trebuie să faci, pentru țară și pentru popor, dacă ai cumva curajul și mentalitatea și obrazul să candidezi la președinție. Eu am spus, mai fac câteva spitale, ca să vă arăt ce pot să fac, și după aceea oi candida și eu”, a declarat el pentru Digi Sport.
Ion Țiriac a adăugat două noi automobile deosebite în colecția sa prestigioasă. Acestea sunt un Porsche 911 GT3 R Rennsport și un Porsche 911 GT3 RS, iar valoarea totală a celor două noi achiziții se ridică la aproximativ 1,5 milioane de euro.
CCR analizează de urgență anularea alegerilor prezidențiale
În altă ordine de idei, vineri, 6 decembrie, judecătorii Curții Constituționale a României (CCR) s-au întâlnit într-o ședință de urgență pentru a examina solicitările venite din partea societății civile și a altor surse, care cer anularea alegerilor prezidențiale.
Numărul mare de cereri, alături de documentele desecretizate de Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT), au determinat CCR să reevalueze poziția exprimată anterior.
Deși Curtea anunțase inițial că analiza detaliată a acestor documente va avea loc abia după turul al doilea al alegerilor, presiunea publică și complexitatea situației au condus la convocarea unei reuniuni preliminare. În cadrul acestei ședințe, judecătorii vor decide dacă există suficiente motive pentru a suspenda turul al doilea al alegerilor sau chiar pentru a anula complet întregul proces electoral. Mai multe puteți citi aici.