Guvernul României vrea să crească salariul minim de la 1 ianuarie 2023

Invitat într-o emisiune la Antena 3, ministrul Muncii și Solidarității Sociale a fost întrebat ce se va întâmpla cu românii care au salariu minim pe economie și cum îi va ajuta Guvernul de la București pe acești oameni ca să poată face față crizelor suprapuse din țara noastră.

La această întrebare, Marius Budăi a spus: „Este un prim pas pe care l-am făcut cu cei din agricultură. Am dat acea procedură exact ca la construcții, instituind salariul minim de trei mii de lei cu o fiscalitate mai mică. Al doilea pas a fost punerea la dispoziția mediului privat a posibilității majorării salariului minim cu 200 de lei, care sunt netaxabili.

Și al treilea pas, avem acum spre final de an o discuție în Consiliul Național Tripartit cu partenerii sociali, sindicate și patronate pentru a identifica o soluție, astfel încât, de la 1 ianuarie 2023 să avem o majorare a salariului minim”.

Tot despre salariile românilor a vorbit și Claudiu Năsui, deputat USR și fost ministru al Economiei. Acesta a declarat că diferența dintre salariile de la stat și cele din privat a crescut în ultimii zece ani cu 464%. Potrivit spuselor sale, salariile din mediul privat au crescut în ritm normal, în ton cu productivitatea muncii.

Presiunea pe creșterea salariilor din România e constantă

„Diferența dintre salariile de la stat și cele din privat a crescut în ultimii 10 ani cu 464%. Acum câteva luni PSD-PNL a încercat să mărească din nou salariile angajaților la stat prin lege în parlament.

Nu a reușit, pentru că USR a atacat legea la curtea constituțională (CCR), iar CCR a amânat decizia până în septembrie. Din păcate, am făcut doar să amânăm inevitabilul. Pentru că sistemul este același. Și PSD, și PNL, au mult activ de partid salarizat la stat.

Așa că presiunea pe creșterea salariilor e constantă. Nu contează cât de mari sunt salariile la stat. Ce contează pentru ei e ca acele salarii să crească în continuu.

PSD-PNL cresc din nou salariile la stat. S-au hotărât să crească unele salarii de bază cu 50%. Nuanța <salariului de bază> este importantă, pentru că la el urmează să se aplice toate sporurile. Iar la stat sunt o groază de sporuri. De exemplu, spor de radiație, pentru că în București există rețele GSM.

Spor de solicitare neuropsihică, pentru că sunt stresați neuropsihic. Dacă ați văzut, și ei pufnesc în râs când îi întrebi de ele. Dar ce mai contează ridicolul? Că doar nu dau banii lor, dau banii dumneavoastră”, a scris miercuri Claudiu Năsui pe pagina sa de Facebook.