Când vin pensiile de Paște?
Data când vin pensiile de Paște. Din cauza minivacanței bugetarilor, există posibilitatea ca unii români să primească pensiile de abia după sărbătorile Pascale. Marcel Ciolacu a declarat că va discuta cu Poșta Română pentru a se asigura că toți pensionarii își primesc banii înainte de sărbători.
Șeful Executivului a spus că o va ruga pe Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii, să vorbească cu toate băncile din România, pentru a vedea ce modificări trebuie făcute la convenții.
„O rog pe doamna ministru să vorbească cu toate băncile din România, să vedem ce modificări trebuie făcute la convenții, și cu Poșta Română, astfel încât toți pensionarii să-și primească pensiile înainte de sărbătorile pascale”, a spus el în cadrul ședinței de Guvern de marți, 23 aprilie.
Programul Poștei Române de Paște
În acest context, vă amintim că luni, pe data de 22 aprilie, Poșta Română a anunțat programul său pentru perioada 1 mai 2024 (Ziua Muncii) – 6 mai 2024 (a doua zi de Paște).
Compania Națională „Poșta Română” a adus la cunoștința clienților săi că programul de lucru al subunităților poștale va fi modificat în perioada 1 mai – 6 mai 2024. De asemenea, a precizat că distribuirea drepturilor sociale (pensii) va începe pe data de 2 mai, conform termenului asumat cu Ministerul Muncii și Solidarității Sociale.
Programul de lucru al subunităților poștale va fi următorul:
- În data de 1 Mai 2024, Ziua Muncii, toate subunităţile poştale din mediul rural și urban vor fi închise;
- În data de 2 mai 2024, toate subunităţile poştale din mediul rural și urban vor funcționa conform programului normal de lucru;
- În perioada 3 mai, Vinerea Mare – 6 mai, luni, a doua zi de Paște, toate subunităţile poştale din mediul rural și urban vor fi închise.
- Începând de marți, 7 mai 2024, toate subunităţile poştale îşi vor relua programul normal de lucru.
Programul comunicat de Poșta Română respectă prevederile Codului Muncii, conform cărora Vinerea Mare (ultima vineri înaintea Paștelui), precum și prima și a doua zi de Paști sunt declarate zile de sărbătoare legală, nelucrătoare, stabilite și în Contractul Colectiv de Muncă.
„Reamintim faptul că Poșta Română este o societate comercială care își desfășoară activitatea în conformitate cu regulile economiei de piață, autofinanțându-se din profitul realizat, fiind, în același timp, unul dintre cei mai importanți contributori la bugetul de stat, iar angajații săi nu intră în categoria bugetarilor”, a mai transmis compania.