Vine iarna în România! Vremea se răcește semnificativ. Prognoză meteo ANM
În intervalul 07.11 – 14.11, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României. Totodată, regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sud-vestice, conform informațiilor transmise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).
În intervalul 14.11 – 21.11, temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane.
Vine iarna în România! Vremea se răcește semnificativ. Prognoză meteo ANM
În intervalul 21.11 – 28.11, temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Potrivit meteorologilor, regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, în toate regiunile.
În intervalul 28.11 – 05.12, mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi în general apropiate de cele normale, în toate regiunile, arată datele publicate de ANM.
Vine iarna în România! Vremea se răcește semnificativ. Prognoză meteo ANM
De asemenea, Florinela Georgescu, director executiv al ANM, a anunțat joi că temperaturile medii vor începe să scadă în toate regiunile României începând de vineri, 4 noiembrie.
„Am înregistrat ieri foarte multe recorduri la nivelul ţării, mai ales în partea de sud a teritoriului. De mâine însă temperaturile încep să scadă. Vom reveni până la sfârşitul acestei luni la un regim termic firesc, ceea ce înseamnă maxime care probabil spre sfârşitul lunii nu vor mai depăşi 15 grade Celsius. Sigur, şi temperaturile minime este de aşteptat să scadă treptat”, a explicat Florinela Georgescu în cadrul conferinţei Focus Energetic.
În momentul de față, specialista este îngrijorată din cauza precipitațiilor, deoarece în ultimele săptămâni a plouat prea puțin.
„Nici pentru următoarele săptămâni din noiembrie nu aşteptăm cantităţi importante (de precipitaţii – n.r.). Per ansamblu, luna noiembrie ar putea fi ar putea fi una deficitară. (…) Precipitaţiile, oricum, în timpul iernii, climatologic vorbind, nu sunt foarte abundente”, a precizat ea, referindu-se la o medie de 30-40 de litri pe metrul pătrat în fiecare lună de iarnă.