Prima simulare pe un supercomputer prezice când vor dispărea oamenii de pe Pământ. În timp ce mulți se tem de efectele pe termen scurt ale schimbărilor climatice asupra planetei noastre, se pare că efectele pe termen lung vor fi și mai devastatoare. Echipa de la Universitatea din Bristol a descoperit că lumea ar arăta cu totul diferit de cum este acum.
Experții teoretizează adesea despre cea mai probabilă soartă a Pământului: absorbția de către Soare în aproximativ 7,5 miliarde de ani. Așă că unii își pun întrebarea cât timp va supraviețui rasa umană înainte de dispariția noastră inevitabilă?
Dincolo de mijloacele create de om care pot provoca un Armaghedon, cum ar fi războiul nuclear, schimbările climatice continuă să fie una dintre amenințările la adresa lumii așa cum o știm, pe termen lung.
Cu toate acestea, în timp ce efectele sale continuă să fie văzute în zilele noastre, unii s-ar putea întreba cât va dura până când schimbările climatice vor anihila complet umanitatea.
Pornind de la această întrebare, un studiu a cerut unui supercomputer să analizeze diferite date referitoare la clima Pământului, plăcile tectonice, chimia oceanelor și biologie pentru a afla când este cel mai probabil ca rasa umană să nu mai poată viețui pe Terrra, scrie Unillad.
Continentele s-ar muta și s-ar crea un nou supercontinent, numit Pangea Ultima
Testele lor au arătat că acea zi este destul de departe.
Echipa de la Universitatea din Bristol a descoperit că lumea ar arăta cu totul diferit de cum este acum.
Datorită plăcilor tectonice, continentele s-ar muta și s-ar crea un nou supercontinent, numit Pangea Ultima.
Dr. Alexander Farnsworth a explicat: „Noul supercontinent ar crea efectiv un triplu zgomot, cuprinzând efectul de continentalitate, un Soare mai fierbinte și mai mult CO2 în atmosferă și creșterea căldurii pe o mare suprafață a planetei.
„Rezultatul va fi un mediu în mare parte ostil, lipsit de surse de hrană și apă pentru mamifere. Temperaturile între 40 și 50 de grade Celsius și extremele zilnice chiar mai mari, agravate de niveluri ridicate de umiditate, ne-ar pecetlui în cele din urmă soarta”, a adăugat el.
8 până la 16% din pământ ar fi locuibil, iar oamenii se vor lupta să se adapteze la noile extreme climatice
Oamenii – împreună cu multe alte specii – ar pieri din cauza incapacității lor de a rezista la această căldură prin transpirație.
Doar 8 până la 16% din Pământ ar fi locuibil pentru mamifere atunci când acest supercontinent se formează, iar oamenii s-ar lupta serios să se adapteze la noile extreme climatice.
Vulcanii ar erupe mai regulat și, de asemenea, ne-am lupta cu un Soare mai fierbinte.
Scenariul apocaliptic este prevăzut abia peste 250 de milioane de ani
Acest scenariu apocaliptic nu este prevăzut decât abia peste 250 de milioane de ani.
Autorii studiului cred că acest lucru ar trebui să acționeze în continuare ca un semn de avertizare pentru ca oamenii să abordeze schimbările climatice.
Co-autorul studiului, dr. Eunice Lo, a spus: „Este extrem de important să nu pierdem din vedere actuala criză climatică, care este rezultatul emisiilor de gaze cu efect de seră.
„Deși anticipăm o planetă nelocuibilă în aproximativ 250 de milioane de ani, astăzi ne confruntăm deja cu căldură extremă, care dăunează sănătății umane. De aceea este esențial să ajungem la zero emisii nete cât mai curând posibil”, susțin ei.
Evenimente precum COP au loc în fiecare an, cu lideri mondiali care încearcă să combată încălzirea globală, dar mulți se întreabă dacă se face suficient.