Combinând un incredibil obiectiv ultra-wide-angle cu zoom 35x, control manual complet şi filmare Full HD, PowerShot SX40 HS este ideal pentru fotografii care doresc să aibă la dispoziţie flexibilitatea şi controlul unui DSLR şi versatilitatea unei distanţe focale avansate, ambalate într-o carcasă compactă.

PowerShot SX40 HS este printre primele modele PowerShot echipate cu noul procesor de imagine Canon DIGIC 5, care pune în valoare performanţa sistemului HS System şi oferă opţiuni avansate de fotografiere, precum şi posibilitatea de înregistrare de filme Full HD (1080p).

Super zoomul permite ca fotografierea oricărui subiect să fie făcută cu uşurinţă, de la acţiuni derulate în mare viteză pe pistele de curse la faună sălbatică sau prim-planuri abstracte. De asemenea, noua tehnologie Intelligent IS asigură utilizatorul că imaginile înregistrate au toate elementele bine definite, iar înregistrările video sunt clare.

Versatilul zoom 35x, cu Ultrasonic şi Voice Coil Motors asigură zoom şi focalizare rapidă şi silenţioasă. Performanţele se extind de la un ultra-wide-angle 24mm până la o gamă maximă telefoto de 840mm, permiţând utilizatorilor să capteze fotografii wide-angle ale unor peisaje uimitoare, precum şi portrete sau acţiuni ce se derulează la distanţă.

Stabilizatorul optic de imagine în 4,5 stopuri a fost de asemenea îmbunătăţit cu noua tehnologie Intelligent IS care detectează situaţia de fotografiere şi aplică în mod automat setările potrivite pentru stabilizarea imaginii, alegând unul dintre cele şapte moduri posibile . De exemplu, Panning IS este activat atunci când se urmăreşte acţiunea desfăşurată pe o pistă de curse, asigurându-se că sistemul IS stabilizează imaginea într-o singură direcţie, în timp ce Macro IS cu tehnologia Hybrid IS este perfect pentru fotografierea clară a prim-planurilor. Powered IS foloseşte tehnologia Canon de înregistrare video pentru a uşura procesul de filmare a subiecţilor aflaţi la distanţă cu ajutorul zoom-ului, iar modul Tripod dezactivează stabilizatorul de imagine atunci cand camera este plasată pe o suprafaţă stabilă sau este ataşată la un trepied.

PowerShot SX40 HS – caracteristici cheie:
•    ultra wide angle zoom 35x cu USM
•    Stabilizator de imagine (4.5-stop). Intelligent IS
•    HS System (12,1 MP) cu DIGIC 5
•    Full HD, HDMI
•    LCD cu unghi variabil cu diagonala de 6,8 cm (2,7"), EVF
•    Smart Auto, Multi-area WB
•    High-speed Burst HQ
•    Moduri manuale
•    Zoom Framing Assist
•    Gama de accesorii