PIXMA PRO-1 suportă imagini la rezoluţie 1.200ppi (dublu în comparaţie cu generaţia precedentă de imprimante PIXMA Pro) pentru a reproduce cât mai fidel calitatea fotografiilor realizate cu o camera foto profesională şi a imprima imagini la rezoluţii de până la 4.800×2.400dpi. Noul sistem Optimum Image Generating system (OIG) analizează fotografiile şi calculează cu exactitate combinaţia şi cantităţile de culori pentru fiecare picătură aşezată pe suportul foto de către capul de imprimare Canon FINE cu 12,288 duze.

Pixma Pro-1 poate imprima o imagine la calitate de galerie în aproximativ 2 minute şi 55 secunde, cu mult mai puţin în comparaţie cu cele 7 minute şi 55 secunde ale modelului Pixma Pro9500 MkII. Cartuşul de cerneală de 2,5 ori mai mare decât cel mai apropiat model asigură perioade de utilizare mai mari, fără întreruperi dese ale proceselor de imprimare. Panourile frontale permit un acces uşor la cartuşe şi, pentru o eficienţă ridicată, tava din spate poate fi încărcată cu până la 20 coli de hărtie foto, în timp ce tava de alimentare manuală acceptă hârtie foto cu o lăţime de 356mm şi greutăţe mai mari.

Pixma Pro-1 este livrată cu un pachet software Easy-PhotoPrint Pro care simplifică operaţiile de configurare şi oferă suport pentru imprimarea la volume mari. Suportul a fost extins pentru toată suita de aplicaţii Adobe Photoshop dar şi pentru pachetul software Canon Digital Photo Professional. Imprimanta poate selecta automat profilul ICC corespunzator tipului de hartie Canon folosit, în timp ce un set extins de profile ICC este disponibil pentru hărtii speciale ale altor producători. Pixma Pro-1 va fi disponibilă în Europa începând cu luna noiembrie 2011.