Noul firmware oferă fotografilor o serie de beneficii ce includ o viteză ridicată la fotografierea RAW în rafală, funcţii de editare încluse în cameră, modul ISO automat definit de utilizator şi suport pentru cel mai nou receptor GPS Canon(model GP-E2).
Lansat în anul 2009, EOS 7D a fost dezvoltat ţinând cont de feedback-ul primit de la mii de fotografi din întreaga lume. Oferind imagini de calitate şi versatilitate pentru o gamă largă de stiluri de fotografie, EOS 7D este considerată chiar şi acum ca fiind una dintre cele mai bune camere APS-C de pe piaţă. La dezvoltarea noului firmware, Canon a urmat o abordare similară, folosind feedback-ul utilizatorilor pentru a actualiza performanţele modelului EOS 7D.
Performanţe îmbunătăţite la fotografierea RAW
Cu un senzor APS-C CMOS de 18 MP, un procesor Dual “DIGIC 4” şi o viteză ISO extinsă la un maxim de 12,800, EOS 7D oferă fotografiere rapidă şi de calitate, la viteze de până la 8 fps. Mulţumită noului firmware ce adaugă o serie de algoritmi puternici pentru managementul memoriei, împrumutaţi de la vârful de gamă al seriei EOS-1, utilizatorii vor putea de acum să se bucure de o flexibilitate mai mare la fotografierea continuă, cu un buffer RAW maxim extins acum la un nou record de 25 de fişiere RAW sau 130 de JPEG-uri. Împreună cu rezoluţia camerei de 18MP şi o procesare de imagine pe 14-biti, aceste performanţe for permite fotografilor să captureze la momentele decisive imagini bogate în detalii.
Editare de imagine direct din cameră
O noua gamă de funcţii pentru editare vor permite fotografilor să aibă un control mai bun asupra modului în care arată imaginea, permiţând procesului de post-producţie să înceapă direct din cameră. Fotografii pot de acum să proceseze direct din cameră fişierele RAW şi pot corecta artefacte precum iluminarea periferică, distorsiuni sau aberaţii cromatice. În plus, ajustări la balansul de alb, claritate şi stilul de fotografier, precum şi o serie de alţi parametri, pot fi realizate imediat după fotografiere, rezultatele fiind salvate ca fişiere noi. De asemenea, fişierele JPEG pot fi imediat redimensionate, fără ajutorul unui PC sau Mac.
Fotografii pot de acum să filtreze volume mari de imagini atunci când se întorc de la o sedinţă foto, folosind opţiunea de evaluare a imaginii. Aceste date de evaluare sunt stocate în fiecare fişier, putând fi citite de o gamă extinsă de aplicaţii pentru editare foto, inclusiv Canon Digital Photo Professional, sau alte softuri din industrie precum Apple Aperture, Adobe Lightroom şi Bridge.
Control suplimentar la fotografii şi filme
Noul firmware pentru EOS 7D oferă versatilitate extinsă atât pentru filmare cât şi pentru fotografiere. Noul control Auto ISO permite fotografilor să limiteze viteza ISO maximă la orice valoare cuprinsă în gama 400-6,400. Oferind un control mai mare asupra expunerii, această opţiune va permite fotografilor să personalizeze viteza ISO automată în aşa fel încât să se potrivească perfect cu preferinţele lor personale.
Îmbunătăţirile aduse funcţiilor audio în modul de filmare oferă videografilor pasionaţi un control mai bun asupra sunetului atunci când înregistrează. Utilizatorii pot completa filmarea Full HD (1920x1080p) cu un sunet stereo digital pe 16-biţi, înregistrat la 48KHz, în timp ce un nou control manula pentru nivelul audio permite utilizatorului să aleagă dintr-o gamă ce oferă 64 de nivele sonore. De asemenea, un filtru de vânt reduce zgomotul produs de aer în jurul microfonului, oferind un sunet clar lipsit de interferenţe.
Urmăriţi-vă călătoriile prin GPS
Noul firmware aduce printre altele şi un suport pentru receptor-ul GPS Canon GP – cea mai performantă unitate GPS de la Canon – oferind utilizatorilor posibilitatea de a urmări pe hartă locul unde au fost capturate imaginile. Modulul GP-E2 este ataşat în siguranţă de corpul camerei şi conectat la aceasta printr-un cablu, ajutând fotograful ce foloseşte EOS 7D să marcheze fotografiile atât cu coordonate geografice(latitudine, longitudine şi altitudine) precum şi cu informaţii despre direcţia din care a fost realizată captura. Toate aceste informaţii sunt incluse în EXIF-ul imaginii . O funcţie GPS Logger urmăreşte deplasarea camerei, preluând informaţii la anumite intervale regulate. Compatibilitatea acestui modul cu Google Maps precum şi disponibilitatea gratuită a softului Map Utility de la Canon, permite utilizatorului să urmărească pe hartă traseul urmat.
Firmware-ul v2 va fi disponibil începând cu luna august 2012.