Canon IXUS 230 HS este un aparat foto compact, elegant şi suficient de mic pentru a încăpea în buzunar. HS vine de la sistemul care permite capturarea de imaginii în condiţii de lumină slabă, permiţând surprinderea atmosferei reale a momentului fără bliţ sau trepied. Aparatul  are un ecran de 3 inch, un senzor de 12,1 MP, 1/2.3", CMOS, BSI o rezoluţie foto: 4.000 x 3.000, zoom optic 8x şi înregistrează video la 1.920×1.080, 24 fps.

Spre deosebire de alte aparate foto, Canon IXUS 230 are două butoane montate în lateral, este vorba de butonul Menu şi butonul din care treci în modul Auto sau în unul din cele şapte moduri disponibile. Unul dintre aceste moduri este Snow (zăpadă) care capturează cele mai bune imagini pe zăpadă.  Aparatul include şi efecte precum ”Aparat jucărie” pentru un aspect mai vechi, “Miniatură” pentru a transforma o fotografie sau o scenă de film într-un model miniatural şi “Monocrom”.

Aparatul poate fi setat foarte uşor în modul rafală şi poate captura 8 cadre pe secundă la 3 MP. Pentru cei care vor să facă filme, Canon IXUS 230 poate filma la rezoluţiile 1.920×1.080 (full HD) şi 1.280×720 pixeli (HD). Trebuie să ţineţi cont însă că un minut de filmare la rezoluţie full HD ocupă aproximativ 250 MB pe card.

Opţiunea Film la super ralenti încetineşte acţiunea cu ritm alert până la 1/8 din viteza reală, iar zoom-ul optic poate fi folosit în timpul filmării. Clipurile video HD pot fi redate pe PC şi Mac (720p) în formatul optimizat Apple iFrame, pentru import rapid, editare uşoară şi partajare simplă.

În concluzie, Canon IXUS 230 este un cadou ideal pentru cei care vor un aparat foto compact, uşor de folosit şi performant. Aparatul foto Canon IXUS 230 HS este disponibil pe piaţa românească la un preţ de aproximativ 990 lei.