Deşi a pornit ca un produs-concept, “Project Velocity” – prezentat pentru prima dată la drupa 2012 – Océ ColorWave 900 micşorează semnificativ diferenţele dintre sistemele digitale inkjet şi tehnologia tradiţională offset. Proiectată pentru domenii precum GA, CAD şi GIS, aceasta oferă o serie importantă de beneficii: productivitate, flux de lucru de top şi costuri de mentenanţă scăzute, plus flexibilitate sporită pentru lucrări rapide şi personalizate.

Cu ajutorul tehnologiei inkjet Memjet, Océ ColorWave 900 oferă o viteză de imprimare brută de peste 1.100 metri pătraţi pe oră şi poate imprima înălţimea echivalentă a Turnului Eiffel în doar o jumătate de oră. Eliberând 3,4 miliarde de picături de 1,2 picolitri de cerneală pe secundă, maşina produce materiale cu rezoluţii de 1600×1600 dpi.

Cu o lăţime de 42” (106,7 cm), Océ ColorWave 900 încorporează şase role de suport tipografic a căror utilitate a fost demonstrată de echipamentele Océ ColorWave 600/650, oferind astfel o capacitate totală impresionantă, de 1200 de metri (200 de metri per rolă). Imprimatul este tăiat şi livrat – uscat şi gata pentru folosire – într-o unitate de stivurire de mare capacitate, ce beneficiază de două tăvi de livrare  şi descărcare simultane, pentru a maximiza timpul de lucru şi pentru a creşte productivitatea.

“Clienţii ne-au spus care sunt nevoile lor de la un echipament color de format mare şi sunt foarte încântat că, acum, le putem arăta răspunsul nostru la cerinţele lor,” a declarat Bart Geraads, European Production Print Group Director, Technical Documents Systems (TDS) & Display Graphics Systems (DGS), Canon Europe.