Pe lângă obiectivele interschimbabile, Canon dezvoltă, totodată, şi propriile componente cheie – senzori CMOS şi procesoare de imagine – integrate în camerele digitale produse de companie, încorporând cele mai avansate tehnologii în seria de top EOS-1D. Folosind aceste tehnologii şi pentru alte modele, Canon a creat cu succes o gamă puternică de produse, care răspunde eficient nevoilor unui număr mare de utilizatori, de la profesionişti, la începători şi entuziaşti, ceea ce a permis companiei să-şi menţină cea mai mare cotă de piaţă.

În 2003, atunci când camerele SLR digitale se aflau în faza incipientă, Canon a lansat modelul inovator EOS 300D Digital, o cameră compactă, uşoară şi simplu de folosit, ce a deschis calea creşterii pieţei de SLR-uri digitale şi, în acelaşi timp, a atras cea mai mare cotă din piaţa globală. De atunci, compania Canon a lansat un număr de modele destinate utilizatorilor avansaţi, care oferă cele bune nivele de performanţă pentru această clasă, inclusiv seria EOS 5D, model care a deschis drumul înregistrărilor video cu camere DSLR.

În 2012, Canon a aniversat 25 de ani de la introducerea sistemului EOS şi a marcat cel de-al zecelea an consecutiv în calitate de lider de piaţă. De asemenea, companiaa lansat mirrorless-ul EOS M, destinat extinderii bazei de utilizatori începători ai produselor Canon, EOS 6D cel mai mic şi cel mai uşorDSLR  din lume, echipat cu un senzor CMOS de 35mm full-frame, model care a contribuit la creşterea segmentului de utilizatori amatori avansaţi.

Anul acesta, Canon a lansat EOS 100D, cel mai mic şi mai uşorDSLR din lume, prevăzut cu senzor APS-C, susţinând astfel seria de produse a celui mai important brand din industrie şi, în acelaşi timp, ţintind cel de-al unsprezecelea an consecutiv în calitate de lider mondial al pieţei.

Cu o istorie a producţiei de camere foto ce datează încă de la fondarea companiei, în 1937, Canon va continua să-şi perfecţionezetehnologiile de imagine bazate pe principalele sale tehnologii optice, cu scopul de a produce obiective fiabile şi camere foto care satisfac cele mai variate nevoi ale fotografilor – de la utilizatorii care abia descoperă această artă, până la avansaţi şi profesionişti – contribuind la extinderea cunoştinţelor şi pasiunii pentru imagine, fie ea fotografie sau video.