Modelul de agricultură european se bazează pe un sector competitiv, cu orientare spre piață, dar și prietenos cu mediul, în România agricultura câștigându-și meritul în economia națională.

Însă la fiecare început de an, sectorul agricol se confruntă cu probleme. Semne bune anul are, dar trebuie să luăm măsuri și să ne pregătim din timp așa încât fermierii autohtoni să nu mai depindă de condițiile meteorologice.

Vom dezbate împreună cu invitatul nostru teme iportante, printre care se numără:

* Noile politici agricole la nivel european;

* Sistemul de irigații;

* Controlul calității produselor agroalimentare importate;

* Stadiul programului de cadastrare;

* Programe pentru susținerea fermierilor români și reintegrarea tinerilor în sectorul agricol.

 

În România, anul acesta, Bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) se ridică la 17,337 miliarde de lei, în creştere faţă de 2016, principalele obiective finanțate fiind plata tuturor subvențiilor cuvenite în 2017 (2,2 mld. lei) și Programul național de irigații (inclusiv apa necesară – 45 mil. lei)

Cu toate că economia rurală românească este dominată de agricultură, acestă ramură este slab integrată în economia națională de piață. În acest context al economiei de piață, depinde bunăstarea cetățenilor români, de la modul înțelegerii si aplicării diferitelor tehnici de marketing,.

Cu ce propuneri și soluții vine adiministrația publică care se ocupă de acest portofliu, pentru a ajuta agricultura românească să ajungă la standardele europene, ne va spune, vineri, domnul Dumitru Daniel Botănoiu, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, la emisiunea  Capital Live de pe site-ul si pagina de Facebook Capital.ro, vineri, 10 martie, de la orele 17:00.