Numărul de cazuri de coronavirus a crescut destul de mult, astfel că autoritățile au fost determinate să aplice mai restricții în anumite zone. În acest context se află și Capitala despre care medicul Adrian Marinescu spune că este o zonă roșie.
Medicul Adrian Marinescu a declarat pentru Antena 3 că sunt necesare mai multe locuri în spitale în zonele roșii precum Capitala.
Acesta a subliniat că presiuna este mare atunci când vorbim de spitatele în care se tratează pacienți bolnavi de coronavirus.
”Presiunea oricum mare şi în acest moment, atunci când vorbim de spitalele COVID.
E clar că în momentul în care avem multe cazuri în fiecare zi şi asta se va întâmpla şi în viitorul apropiat, situaţia trebuie echilibrată, prin faptul că alte spitale vor intra în circuitul infecţiei cu SARS-CoV-2.
E clar că trebuie să fie mai multe locuri, mai ales în zonele roşii cum e Capitala.
Un calcul simplu ne spune că în momentul în care avem aproximativ 500 de noi de infectări într-o zi, 5% sunt forme severe, un procent semnificativ sunt forme medii care au nevoie de internare, atunci e clar că e nevoie de mai multe locuri.
La ce să ne aşteptăm? Depinde cât de repede vor fi aceste creşteri.”, spune medicul Adrian Marinescu.
Măsurile de prevenție sunt obligatorii
Medicul a ținut să sublinieze că va fi greu dacă de la o zi la alta se va înregistra o creștere substanțială, motiv pentru care măsurile de prevenție trebuie respectate, în special portul măștii de protecție.
”Dacă de la o zi la alta vom avea o creştere imporantă, sigur că va fi greu de intervenit într-un timp scurt. Ce înseamnă? Sunt trei componente. Acele măsuri de prevenție sunt obligatorii și când vorbim de mască, ea este varianta clară pe care o avem, în așa fel încât până când ieșim din casă și până când să ne întoarcem”, a spus medicul Adrian Marinescu.
Coronavirus 11 octombrie
Până astăzi, 11 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 155.283 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 117.942 de pacienți au fost declarați vindecați.
Județele în care coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, este peste pragul de 1,5 sunt următoarele:
- București – 2,52
- Alba – 2,26
- Vâlcea -2,16
- Iași – 1,97
- Bacău – 1,89
- Neamț – 1,86
- Teleorman – 1,73
- Sălaj – 1,79
- Sibiu – 1,66
- Caraș-Severin – 1,64
- Cluj – 1,62
- Brașov – 1,52
- Timiș – 1,52