Carantina ar putea să nu mai fie obligatorie pentru străinii care merg în Marea Britanie
Oficialii din Marea Britanie au transmis anterior că cetățenii englezi care sunt imunizați cu schemă completă nu trebuie să mai intre în izolare, în momentul în care se întorc acasă, conform informațiilor transmise de reuters.com
„Vrem să putem face asta pentru oameni. Lucrăm activ în acest sens”, a declarat Shapps pentru Sky News, punctând că va oferi mai multe amănunte în următoarea perioadă.
Autoritățile engleze vor recunoaște doar vaccinurile aprobate de OMS
De asemenea, ministrul Transporturilor din Marea Britanie a punctat că autoritățile engleze vor recunoaște doar vaccinurile aprobate de OMS și a explicat că procedura este mai complexă pentru că fiecare țară folosește certificate diferite. Mai apoi, oficialul britanic a declarat că lucrurile sunt mult mai simple în ceea ce privește Uniunea Europeană.
„E mai ușor cu UE pentru ei și-au creat propriul pașaport digital, însă e mai complicat cu SUA, care nu are un astfel de sistem”, a completat Grant Shapps.
Amintim că premierul Boris Johnson a anunțat în ziua de 5 iulie o nouă etapă de relaxare a măsurilor anti-COVID începând de luni, 19 iulie.
Lecția pe care o pot da englezii, confruntați cu varianta Delta
După un declin de 10 săptămâni, cazurile cresc în Europa. În Franța, principalul consilier științific al guvernului, prof. Jean-François Delfraissy, a avertizat despre un al patrulea val al pandemiei. „Avem cel mai mare focar Delta într-o țară care a vaccinat foarte mult. Suntem practic un fel de Cutie Petri pentru lume”, spune spune Mark Woolhouse, profesor epidemiolog la Universitatea din Edinburgh.
Potrivit The Guardian, multe țări pot învăța din ceea ce se întâmplă în Marea Britanie în următoarele luni. Cel mai evident este modul în care se răspândește varianta Delta în populație și ce impact au diferitele vaccinuri și diferitele niveluri de vaccinare asupra internărilor și deceselor.
Analiza efectuată de Public Health England a arătat deja că varianta este cu aproximativ 60% mai transmisibilă decât variantele Alpha sau Kent. Și există un risc de două ori mai mare ca persoanele infectate să ajungă în spital. „Oamenii se vor uita la Marea Britanie și vor învăța cât mai mult din experiența noastră”.
Există și câteva vești bune. În timp ce vaccinurile Pfizer / BioNTech și Oxford / AstraZeneca nu sunt la fel de eficiente împotriva Delta ca și împotriva Alpha după o doză, două doze reduc riscul de spitalizare din cauza infecțiilor cu Delta cu 96% și, respectiv, cu 92%. Acest lucru va ajuta țările să abordze mai bine un al patrulea val
„Oamenii se vor uita cu siguranță la Marea Britanie și vor învăța cât mai mult din experiența noastră”, spune prof. David Salisbury, fost director de imunizare la Departamentul Sănătății.