Carantină totală. S-a prelungit la miezul nopții. Restricții drastice pentru acești români

Autoritățile din acest municipiu au decis prelungirea carantinării din cauza incidenței crescute. Este a patra săptămână în care se aplică măsuri stricte pentru a opri răspândirea coronavirusului.

Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) a decis prelungirea carantinării pentru municipiul Slobozia, având în vedere că incidența a ajuns la 7,81 la mia de locuitori.

Locuitorii vor trebui să respecte în continuare măsurile impuse în cele trei săptămâni de carantină pentru a limita răspândirea coronavirusului.

Trebuie menționat că limitarea capacității magazinelor/supermarketurilor/hipermarketurilor la maxim 30%, cu respectarea normelor de distanţare fizică va fi în continuare în vigoare.

În cazul centrelor comerciale/parcurilor comerciale, se limitează accesul persoanelor, astfel încât să se asigure 8 metri pătraţi/persoană, notează news.ro.

Slobozia a intrat inițial în carantină la începutul lunii noiembrie

La începutul lunii noiembrie, municipiul Slobozia a intrat în carantină timp de 14 zile. De atunci, intrarea și ieșirea din localitate a fost interzisă pe alte căi decât drumurile naţionale şi judeţene, iar circulaţia persoanelor este interzisă, cu excepţia motivelor bine justificate, prevăzute în declaraţia pe proprie răspundere.

„Motivul pentru care s-a luat această decizie este bazată pe realitatea din municipiu din cauză că a crescut foarte mult rata de incidență. Dacă acum două săptămâni aveam o rată pe municpiu de 2,78, la 10 zile diferență am ajuns la peste 7, ceea ce ne îndreptățește și legal și din punctul de vedere în primul rând al sănătății publice să luăm această decizie.”, spunea atunci prefectul de Ialomița, Tonita Manea.

Conform deciziei autorităților, de la miezul nopții, pe lângă alte restricții, este interzisă circulaţia şi formarea de grupuri mai mari de 6 persoane care nu aparţin aceleaşi familii.

Este permisă deplasarea în interes profesional, între locuinţă şi serviciu, dar și pentru pentru asigurarea de bunuri pentru necesităţile de bază. În funcție de împrejurări, oamenii trebuie să prezinte legitimaţia de serviciu, adeverinţa eliberată de angajator sau o declaraţie pe propria răspundere.