Best Distribution, distribuitorul numărul unu de jocuri video pentru console şi pentru PC de la noi, a vândut anul trecut 380.000 de jocuri video şi estimează pentru anul acesta o creştere a afacerilor cu 10% bazându-se în special pe titlurile World of Warcraft – Cataclysm, Call of Duty 7 şi FIFA 11.

Compania Best Distribution, deţinută de compania grecească CD Media, a încheiat anul 2009 cu o cifră de afaceri de 7,2 milioane de euro, în creştere cu 25% faţă de 2008.

„O parte importantă din creştere se explică prin reprezentarea oficială a unor publisheri pe piaţă jocurilor video din Bulgaria, dar şi dezvoltării pieţei din ţara noastră cu aproximativ cinci procente”, potrivit lui Andreea Allardin, director general Best Distribution.

„Piaţa bulgară a reprezentat 20% din cifra de afaceri a companiei”, a declarat  Allardin.

World of Warcraft, cel mai vândut joc video

Cele mai vândute jocuri pentru PC în 2009 au fost în ordine World of Warcraft, Call of Duty 6 – Modern Warfare II, FIFA 10, Sims 3 şi Need for Speed Shift.

„Preţul jocurilor s-a menţinut la nivelul din 2009, de 20-30 de euro”, a spus Allardin.

În privinţa vânzărilor de jocuri pentru console, acestea au crescut şi în special cele pentru PlayStation 3 şi PlayStation Portable, deoarece consola japonezilor nu a fost „spartă” (hacked) decât recent. În 2009, jocurile pentru PC aveau 55% din piaţă, iar cele pentru console deţineau restul de 45%.

Cele mai multe jocuri au fost cumpărate de bucureşteni, aproximativ 40% din cantitatea totală de jocuri pusă pe piaţă de Best Distribution, următorii fiind constănţenii cu 7%.

Compania pregăteşte mai multe lansări importante, anul acesta, pentru Sims 3 Ambition, StarCraft 2, World of Warcraft – Cataclysm, Call of Duty 7, Need for Speed World sau FIFA 11.

Best Distribution este lider pe piaţa românească de import şi distribuţie de jocuri pentru console şi pentru PC, cu o cotă de 65%. Principalii concurenţi sunt Ubisoft şi TNT Games.