Informaţia a fost anunţată la un post de televiziune de către Anatolii Miarkovski, adjunctul ministrului de finanţe, anunţă portalul ucrainean Economiceskie Novosti.

"Volumul semnificativ de resurse care se prognozează că va veni din încasările din taxe şi impozite va fi direcţionat către majorarea salariului minim", a spus acesta. El a precizat că, în acest scop, este alocată o sumă de 18 milioane grivne (1,6 milioane euro).

"Anul viitor, creşterea salariilor îi va viza pe toţi reprezentanţii sectorului bugetar şi, pe diverse categorii, în funcţie de experienţă şi profesionalism, majorarea salariului va fi începând de la 25-30% pe parcursul întregului an", a mai declarat oficialul Ministerului ucrainean de Finanţe.

La începutul lunii februarie din acest an, Verkhovna Rada, parlamentul ucrainean, a stabilit data alegerilor parlamentare pe 28 octombrie 2012.

Economiştii din ţara vecină spun că proiectul de buget propus parlamentului a fost redactat de persoane prea optimiste: o creştere a PIB de 5,5%, o inflaţie de 7,9% şi o reducere a datoriei publice de la 3,5% la 2,5% din PIB.

Proiectul de buget pe anul 2012 a fost depus la parlamentul Ucrainei pe 15 septembrie, urmând a fi adoptat la începutul lunii decembrie.