Care este cel mai bun vin pentru masa de Sărbători? Sugestii pentru clipele petrecute alături de cei dragi
Vinul roșu este obținut din struguri negri și poate fi o alegere minunată alături de preparatele din miel sau jambon. Totodată, acesta poate delecta papilele gustative și lângă preparatele din carne de porc, de vânat și de vită sau chiar lângă anumite brânzeturi.
Astfel, mâncarea va merge „ca unsă” iar clipele petrecute alături de cei dragi vor fi și mai memorabile. Amintim că unele din cele mai bune vinuri roșii romanești sunt Fetească Neagră, Merlot sau Cabernet Sauvignon.
Care este cel mai bun vin pentru masa de Sărbători? Sugestii pentru clipele petrecute alături de cei dragi
Vinul alb este o alegere potrivită pentru persoanele care preferă carnea slabă, precum cea de pui, de curcan sau de pește. Acesta poate fi consumat și alături de salate, paste, aperitive sau chiar deserturi. Mai mult, fructele de mare și brânzeturile feta se îmbină la rândul lor într-un mod armonios alături de acest vin.
De asemenea, vinul alb este recomandat și alături de drob sau mâncare de cartofi. Unele mai bune vinuri albe românești sunt Fetească Albă, Grasă de Cotnari, Tămâioasă Românească sau Sauvignon Blanc.
Care este cel mai bun vin pentru masa de Sărbători? Sugestii pentru clipele petrecute alături de cei dragi
Al treilea tip de vin este cel roze, asociat cu feluri ușoare de mâncare. Acesta merge minunat alături de salate, aperitive sau deserturi și poate oferi un deliciu papilelor gustative împreună cu pasca sau cozonacul.
Totuși, trebuie să fim atenți la excesul de alcool și mâncare, deoarece sănătatea este întotdeauna pe primul loc. Unele din cele mai bune vinuri roze romanești sunt Feteasca Neagră roze, Busuioaca de Bohotin și roze negru de Drăgăşani.
Care este cel mai bun vin pentru masa de Sărbători? Sugestii pentru clipele petrecute alături de cei dragi
În altă ordine de idei, un studiu realizat în rândul băutorilor de vin care arată că doar 17% dintre oameni beau această băutură așa cum trebuie. Conform normelor în vigoare, când comanzi o sticlă cu vin la un restaurant, la început, într-un fel de prezentare, este necesară întâi o primă adulmecare.
Apoi, printr-o rotire a lichidului în pahar și printr-o ușoară sorbire, te asiguri că acel vin este pe gustul tău, acesta fiind considerat adevăratul mod în care trebuie să bei vinul. Totuși, atunci când ești acasă, ai voie să sari peste această etichetă, scrie Martha Stewart, o mare celebritate culinară în SUA.