Chiar dacă nu pare, pentru a face o omletă perfectă este nevoie de o anumită abilitate și chiar de o tehnică specială. Deși toată lumea are impresia că nu e ceva complicat să bați bine niște ouă și să le arunci în tigaie, o omletă pufoasă nu se obține cu una, cu două.
Cu aceste sfaturi, pe care, poate le știați, dar nu le-ați aplicat până acum, veți avea o omletă fragedă și delicioasă în cel mai scurt timp, potrivit MyRecipes.
Cel mai important detaliu: tigaia potrivită
În primul rând, trebuie să alegeți tigaia potrivită. O tigaie antiaderentă este cheia succesului unei omlete ca la restaurant. Tigaia antiaderentă de 20 cm are dimensiunea perfectă pentru o omletă făcută din 3 ouă. De altfel, specialiștii spun că omleta nu trebuie făcută din mai mult de 2, 3 ouă.
Nu folosiți focul puternic!
La fel de important este să folosiți focul potrivit. Un preparat precum omleta se gătește destul de repede, așa că nu e nevoie să măriți focul. Orice bucătar va spune că omleta gătită la foc mic iese fragedă și cremoasă, spre deosebire de una uscată și spongioasă, așa cum iese dacă o preparați la foc mai mare.
Care este cel mai important ingredient al unei omlete perfecte
Folosiți o cantitate mică de unt – ½ lingură ar trebui să fie de ajuns – și încălziți-o până devine spumă. Pentru a obține omleta fragedă și cremoasă, trebuie să utilizați dispozitivul de amestecare potrivit.
Folosiți bețișoare chinezești în loc de spatulă
În majoritatea rețetelor de pe net, se observă o spatulă de silicon sau o lingură de lemn pentru a rostogoli omleta. Iată un sfat care funcționează de fiecare dată: Folosiți bețișoare chinezești pentru a amesteca ouăle. Amestecând ouăle cu aceste bețișoare, obțineți o compoziție fragedă! Un alt lucru pe care este bine să-l faceți e să îndepărtați bulele care apar la suprafață. Altfel, în omletă se vor forma ”cratere” care nu sunt deloc apetisante. Nu în ultimul rând, pentru a obține omleta perfectă de fiecare dată, trebuie să aveți ingredientele necesare la îndemână!