Aflați cum ar trebui să fie primii lor pantofi pentru bebeluși, părțile pe care ar trebui să le aibă pantofii unui copil, funcția pe care o au în fiecare etapă și pe care ar trebui să le evităm pentru a nu le afecta dezvoltarea. Răsfățați picioarele bebelușului dvs. cu pantofi pentru bebeluși buni și potriviți, care favorizează dezvoltarea și creșterea picioarelor acestuia.
Știți care sunt cele mai potrivite mărimi de pantofi pentru un nou-născut?
Când vorbim de pantofi pentru bebeluși, vorbim de pantofi fără tălpi sau ghetuțe pentru nou-născuți și pantofi pentru bebeluși pentru târâre și primii pași. Copiii de la nou-născuți până la vârsta de aproximativ doi ani sunt în această etapă.
Primii pantofi pe care ii punem nou-născutului încep de la mărimea 16 și merg până la mărimea 19 sau 20. De la vârsta de nouă luni bebelușul tău va începe să se sprijine pe pământ și va dori să facă primii pași, așa că timpul a venit. În această fază, când începe să facă primii pași până la vârsta de doi ani, când merge în voie, vom fi trecut prin mărimi de la 17 sau 18 până la mărimea 24, aproximativ, întrucât creșterea piciorului unui bebeluș poate varia de la unul la altul.
Schimbările de dimensiune în acești doi ani sunt de obicei la fiecare trei luni aproximativ. Deși constituția fiecărui copil și sexul bebelușului influențează foarte mult, deoarece băieții au de obicei picioare mai mari decât fetele. Nu recomandăm să utilizați adidași decât după vârsta de 2 ani. După această vârsta, dacă alegeți adidasi baieti, faceți alegeri doar din piele naturală și confortabili.
Verificați periodic modificările mărimii atunci când scoateți încălțămintea. Uită-te la talpa pantofului și marcați semnul de pe degetul de la picior, dacă are roșeață pe călcâi sau degete sau frecări.
Ce pantofi ar trebui să evităm la copii?
În afară de a evita pantofii pentru bebeluși care nu sunt atașați de picior precum balerinii sau mocasinii pentru ca ii vor pierde, trebuie evitați pantofii care pot influenta negativ sănătatea picioarelor lor.
Căptușelile de piele sunt cele mai potrivite, evitând materialele plastice, materialele sintetice sau materialele toxice. Aceste materiale sunt dăunătoare deoarece nu sunt respirabile și provoacă transpirație.
În plus, trebuie să ai grijă și la pantofii vopsiți.
De asemenea, evitați încălțămintea rigidă, materialele dure sau inflexibile care nu permit mobilitatea în picior.
Ai grijă la pantofii care au decorațiuni franjuri sau detalii care pot fi puse în gură.
Ce pantofi ar trebui să poarte pentru a începe să meargă ?
De la aproximativ nouă luni bebelușul tău va începe să se ridice, să se sprijine pe pământ și să facă primii pași. Va fi sosit momentul să lăsați pantofii de pătuț pentru a trece la încălțămintea pentru târât și primii pași.
Pe lângă estetica, au si alte funcții mai importante precum protejarea lor la mers si oferirea de susținere și stabilitate. Pentru aceasta avem nevoie de pantofii potriviți pentru bebeluși care să-i ajute să înceapă să meargă, să-i ajute să-și dezvolte picioarele și să evite posturile și pașii incorecți.