Turcia se pronunţă pentru pace în Mediterana de Est şi Egee. Însă este decisă să-şi apere drepturile în această regiune până la sfârşit. Va continua explorările de gaze naturale şi petrol.
Grecia, susţinută de Franţa, a pregătit noi jocuri în privinţa Turciei. Vor să pună Turcia într-o situaţie dificilă, atrăgând de partea lor Uniunea Europeană. Dar Turcia este o putere în regiune, puternică şi din punct de vedere militar. Avioanele fără pilot, dronele sunt permanent în zbor. În special zona Mării Egee şi a Mării Mediterane sunt urmărite în permanenţă. Şi sistemul de apărare aeriană va schimba echilibrele în regiune.
Adică sistemul S-400 poate controla jumătate din Egee. Submarinele, navele, avioanele F-16 sunt desfăurate în regiune. Pentru că avioanele F-16 sunt alimentate în aer, pot efectua zboruri foarte lungi. Inamicii sunt anunţaţi cu strigăte de luptă.
Să nu subestimeze Turcia pentru că va face ceea ce trebuie la timpul potrivit. Adică va continua să-şi apere fără compromisiri drepturile şi realaţiile şi interesele aeriene maritime şi terestre.
Ţările UE care se reunesc şi fac planuri pentru impunerea de sancţiuni ar trebui să vadă realităţile şi să avertizeze copilul răsfăţat Grecia. De ce? Pentru că Uniunea Europeană are mai multă nevoie de Turcia.
Uniunea Europeană ar trebui să înţeleagă că nu se va putea fără Turcia.
Nu loviturilor de stat
La 12 septembrie ne vom afla la Yassıada pentru a marca 40 de ani de la lovitura de stat din 12 septembrie (1980-n.trad.). Adică pe Insula Democraţiei şi Libertăţii. Oficialităţile de rang înalt ale statului, în primul rând preşedintele Recep Tayyip Erdoğan, vor fi prezenţi pe insulă. Vor participa miniştrii, vor participa politicieni, vor participa jurnalişti.
Se va discuta despre istoria democraţiei, se va povesti despre loviturile de stat. Va vea loc simpozionul cu tema „Voinţa naţională de la suzeranitate la democraţie” găzduit de Minsiterul Justiţiei. Adică, se va spune într-un glas „Nu loviturilor de stat”… /…/.