Astfel, se pare că banii au reprezentat anul trecut principala motivaţie a furturilor de date, nu spionajul, potrivit raportului anual al Verizon referitor la atacurile cibernetice. Aproximativ nouă din 10 breşe de securitate au fost motivate financiar, pe baza analizării a peste 32.000 de incidente şi a aproape 4.000 de accesări neautorizate din 81 de ţări, potrivit raportului citat de Reuters.
Verizon Business 2020 Data Breach Investigations Report susţine că numărul breşelor de securitate confirmate s-a dublat faţă de anul anterior. În timp ce pandemia de coronavirus a obligat oamenii să stea în case, există aşteptări ca atacurile cibernetice împotriva companiilor să crească.
După cum transmite News.ro, raportul arată că 86% dintre aceste breşe au avut loc pentru bani, nu pentru spionaj. Furtul datelor de acces, phishingul şi compromiterea emailurilor companiilor au reprezentat motivele pentru 67% dintre atacurile cibernetice.
În timp ce tot mai multe companii au adoptat soluţii bazate pe web, aşa au procedat şi hackerii. Raportul mai relevă că breşele care au avut loc pe web şi împotriva aplicaţiilor cloud au crescut la 43%, nivel dublu faţă de anul precedent.
Companii precum Facebook şi Salesforce au prelungit munca de acasă cel puţin până la sfârşitul acestui an, fiind de aşteptat ca mai multe companii să le urmeze exemplul. Directorul general al Verizon Business Group, Tami Erwin, a declarat că ”transformarea digitală” la modelul muncii de acasă în timpul pandemiei de coronavirus a ridicat o serie de îngrijorări legate de securitate.