Care este prioritatea principală a Ministerului Finanţelor Publice în 2021? Explicația lui Florin Cîțu

Premierul Florin Cîţu

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea

Conform celor spuse de către Florin Cîțu, prioritatea principală pentru Ministerul Finanţelor Publice în 2021 o reprezintă informatizarea aparatului public. Ministrul de resort a subliniat că anul acesta cozile au fost înlocuite cu click-urile.

„Prioritatea principală, cred că şi pentru Guvern, o reprezintă informatizarea aparatului public. E adevărat, începem cu Ministerul de Finanţe. Vrem să finalizăm e-facturare şi bineînţeles că informatizăm Ministerul de Finanţe, introducem un nou soft de lucru, dar eu spun că această guvernare trebuie să informatizeze aparatul public.

Nu ne mai permitem, nu mai avem timp să aşteptăm, sectorul privat este cu mult înaintea noastră şi, dacă vrem ca economia să funcţioneze eficient, avem nevoie ca ambele – şi sectorul privat şi sectorul public – să fie la acelaşi nivel de informatizare, ca să poată să comunice eficient, altfel ne vom lovi de aceeaşi problemă în viitor. Anul acesta am eliminat cozile şi le-am înlocuit cu click-uri. Anul viitor vom face mai multe”, a declarat Florin Cîţu, într-o conferinţă de presă.

Întrebat câţi angajaţi are în prezent ANAF, şeful de la Finanţe a răspuns că reorganizarea Fiscului a eliminat 2.000 de posturi, ceea ce a adus economii la cheltuieli de personal de 134 de milioane de lei.

Florin Cîţu a anunţat în conferinţă că Partidul Naţional Liberal va prezenta joi programul de guvernare cu detalii privind strategia pe următorii patru ani, care include şi strategia fiscal-bugetară.

Dinamica investițiilor rămâne importantă și în trimestrul trei al 2020

Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, a susținut sâmbătă o confeință de presă în cadrul căreia a declarat că dinamica investițiilor reprezintă un indicator important care a contribuit la creşterea economică înregistrată în trimestrul trei din 2020.

„Dinamica investiţiilor rămâne importantă şi în trimestrul trei. Este un lucru care a fost menţionat şi de Banca Naţională a României. Indicatorul se cheamă investiţii în mijloace fixe brute.

În prima jumătate a anului, România a fost singura ţară din Uniunea Europeană unde acest indicator a avut o contribuţie pozitivă la creşterea economică”, a subliniat ministrul Finanţelor.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea