Care este scopul din spatele campaniilor anti-Sputnik V? Autoritățile din Rusia oferă un răspuns
Șeful Fondului pentru Investiții Directe al Rusiei a declarat pentru publicația RBC că această campanie a debutat înainte ca serul rusesc să fie înregistrat, cu declarații „absurde” despre furtul de tehnologii pentru producerea preparatului.
„De la bun început a fost o campanie intenționată de subminare a încrederii în marea realizare a oamenilor noștri de știință, în eficacitatea vaccinului”, a declarat Kirill Dmitriev.
Campania împotriva serului rusesc are drept scop reducerea ritmului de vaccinare în interiorul țării
De asemenea, Dmitriev a punctat că atacurile împotriva „Sputnik V” au loc, în primul rând, în presa anglo-saxonă.
„În pofida unei asemenea opoziții, reușim să transmitem punctul nostru de vedere, inclusiv cu ajutorul canalelor de comunicare ale vaccinului de pe rețelele sociale”, a subliniat șeful Fondului pentru Investiții Directe al Rusiei.
Șeful RFPI este de părere că acțiunile împotriva serului rusesc au drept scop inclusiv reducerea ritmului de vaccinare în interiorul țării.
Amintim că Vaccinul „Sputnik V”, dezvoltat de Centrul de Cercetare „N. Gamaleya” din Moscova, a fost înregistrat de Ministerul Sănătății al Rusiei în august 2020. În momentul de față, serul a fost aprobat în 66 de țări, cu o populație însumată de 3,2 miliarde de oameni.
Conform informațiilor transmite de autoritățile din Rusia și Centrul „N. Gamaleya”, vaccinul ”Sputnik V” are o eficacitate de 97,6%, indice stabilit pe baza rezultatelor analizei datelor a 3,8 milioane de ruși vaccinați și care este mai ridicat decât valoarea publicată, anterior, de revista de medicină The Lancet.
Sursă foto: Dreamstime