Chiftele se prepară ușor și rapid, iar câteva ingrediente specifice pot oferi acestora gustul necesar. Așdar, mai întâi de toate, bicarbonatul de sodiu este un ingredient esențial pentru ca chiftele să iasă cât mai pufoase și savuroase. De asemenea, trebuie să ții cont și de cantitatea de usturoi pe care o folosești în procesul de preparare a chiftelelor pentru a obține gustul mult dorit.

Ține cont de o regulă: nu există chiftele bune fără usturoi, motiv pentru care trebuie să ai în vedere cantitatea potrivită pe care să o utilizezi. Așadar, în funcție de câtă carne tocată folosim pentru chiftele, vom potrivi, astfel, și cantitatea de usturoi. Bicarbonatul de sodiu este un alt aliat secret care aduce plus-valoare gustuluii și texturii pufoase a chiftelelor.

Cât usturoi punem în chiftele

– 500 g carne de porc, de preferat ceafă;

– o legătură de mărar;

– o legătură de pătrunjel;

– doi morcovi de mărime medie;

– o ceapa de mărime medie;

– 4-5 căței de usturori de mărime medie;

– două lingurițe de sare;

– o linguriță de piper;

– o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu;

Mod de preparare

Carnea de porc se toacă la robotul de bucătărie și se pune apoi într-un vas suficient de încăpător. Tot aici se adaugă mărarul, pătrunjelul și ceapa tocate mărunt, după care se pune usturoiul pisat. Ulterior, morcovii se dau prin răzătoarea mică, după care se storc bine și se adaugă la amestec.

În următoarea etapă, bicarbonatul de sodiu și sarea se vor dizolva în 50 ml de apă și se vor adăuga peste amestecul de carne. Imediat după asta se va pune piperul și se va amesteca totul până când obținem o compoziție omogenă.

În final, din acea compoziție se fac chiftele care se pun într-o tavă tapetată cu hartie de copt și se dau la cuptor la temperatura maximă timp de 15 minute. Chiftelele se întorc apoi și se mai lasă alte 15 minute. Este permis, de asemenea, să prăjești chiftelele în ulei pe tigaie.